Thonet designmeubelen

Dutch Design Center Initiative


Meubeldesigner en -producent Thonet participeert in Het Dutch Design Center Initiative (DDC-I), sinds 1996 een permanent forum voor discussie en uitwisseling van kennis op het gebied van de actuele architectuur en vormgeving. Thonet heeft zich in dit forum aangesloten bij de bedrijven Forbo, Pastoe, Sikkens en Vola.

 

 

Elk jaar organiseert het DDC Initiative drie seminars voor een breed geschakeerd publiek: architecten, interieurarchitecten, fabrikanten, ontwerpers, marketeers, projectontwikkelaars en studenten. De seminars van het DDC-I belichten vernieuwende projecten. De rollen van opdrachtgevers, gebruikers, ontwerpers en beschouwers komen afwisselend aan de orde. Door zijn themakeuze wil het DDC-Initiative bovendien de agenda van de vormgeving beïnvloeden. Tijdens de bijeenkomsten wordt met name de maatschappelijke betekenis van hun werk ter discussie gesteld.

 

Rol en visie Thonet

“De rol van Thonet in het DDC-I is ondersteunend. Wij zijn geinteresseerd in het uitwisselen van meningen en ideeën en willen graag de discussie aangaan met de deelnemers”, aldus Frans Bruinsma, directeur Thonet B.V. “Zowel de thema’s als de intentie van het DDC-I staan in lijn met het denken van Thonet.”

   

Thonet staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De producten worden duurzaam gefabriceerd en hebben een lange ambachtelijke geschiedenis (1819). Zo wordt de beroemde Weense koffiehuisstoel, model 214, nog steeds op dezelfde manier met de hand gebogen. De nieuwe 404 van Stefan Diez wordt volgens een geheel nieuwe, moderne houtvormtechnologie geproduceerd, maar herinnert

 zowel qua materiaal als qua constructie aan de historische modellen van gebogen hout. 

 

Jaarthema: het nieuwe ambacht

Per jaar staat in de DDC-I seminars één maatschappelijk thema centraal. Dit jaar is het thema ‘het nieuwe ambacht’. Nog maar kort geleden gold het ambacht als een weinig beloftevolle uithoek van de ontwerpsector. Maar de waardering is omgeslagen. De ‘denkende hand’ lijkt in ere hersteld. Dat is mede voor Thonet reden om zich bij DDC-I aan te sluiten. Ook zullen producten van Thonet een plaats krijgen in het Dutch Design Center in Utrecht.


Kijk voor meer informatie op: www.thonet.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist