Spectrum design

60 Jaar Martin Visser

2020 staat voor Spectrum in het teken staan van Martin Visser! Het is dit jaar 60 jaar geleden dat Spectrum de eerste grote Martin Visser collectie introduceerde. Deze modellen vormden de basis van ons DNA en zijn nog steeds in productie. Ze zijn nog altijd vernieuwend én geliefd! Spectrum en Martin Visser zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zijn visie op vormgeving is een inspiratie bron voor velen geworden.

Daarnaast had Visser de gave om meerdere inspirerende en toonaangevende ontwerpers samen te brengen. Hierdoor wist hij Benno Premsela, Friso Kramer, Constant Nieuwenhuijs en Gerrit Rietveld te verleiden om voor Spectrum te ontwerpen. Hij verzamelde werk van grote kunstenaars voordat ze bekend waren en liet zijn huis ontwerpen door Rietveld. Daarmee werd Spectrum al in de jaren 60 een platform voor kwaliteit, creativiteit en samenwerking.

Om dit te vieren hebben we 7 Nederlandse ontwerpers gevraagd een hommage te maken aan het werk van Visser. Marcel Wanders, Kiki Van Eijk, Richard Hutten, Jan des Bouvrie, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek en Sabine Marcelis geven Martin Visser dit jaar een hedendaags eerbetoon.

Het 60 jarig jubileum van de Visser collectie zal gedurende het jaar op meerdere plekken aandacht gaan krijgen. Zo opent er in maart de expositie ”De slaapbank die ogen opende” in het Centraal Museum Utrecht. We houden u hiervan uiteraard op de hoogte.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist