De Fauteuil voor Metz&Co is vernoemd naar het Amsterdamse warenhuis Metz&Co voor wie Rietveld de stoel in 1942 ontwierp. Al in 1932 gaf Metz&Co Rietveld opdracht om een showroom voor zijn eigen meubels te ontwerpen boven op het dak van het warenhuis. Dit werd de plek waar veel grote ontwerpers voor het eerst hun meubels in Nederland presenteerden. Omdat Rietveld tijdens de oorlog weigerde lid te worden van de door de Duitse bezetter ingestelde Kultuurkamer, is de stoel nooit geproduceerd. Rietvelds werktekeningen en prototypes zijn gelukkig bewaard gebleven, waardoor de stoel er 75 jaar na het eerste ontwerp alsnog is gekomen.

Het ambachtelijk vervaardigde onderstel is ontworpen met dunne massief eiken latjes en prachtige zwaluwstaart verbindingen. De zitting bestaat uit een gestoffeerde ingeschuimde kuip met daarop een gefestonneerde pad. Hierdoor heeft dit historische ontwerp een warme rijke uitstraling en bovendien comfort gekregen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist