Rolf Benz banken

Cosmo


Trends worden niet zomaar geboren, ze ontstaan daar, waar progressie, innovatie en lef zich concentreren: in de metropolen van de wereld. Hier wonen ‘mensen van de wereld’, modern en flexibel, steeds bezig nieuwe dingen te ontdekken. De nieuwe Rolf Benz COSMO is een bank, die de constante verandering niet alleen meemaakt, maar versterkt, omdat hij zelf permanent in verandering is. Hij houdt rekening met de wens naar communicatie en verandering maar is even goed een plek voor rust en ontspanning.Rolf Benz COSMO breekt met de traditionele visie: de bank wordt een onderdeel van de ruimte, een stuk ‘ruimte-architectuur”, mede doordat er in moderne woningen steeds minder wanden zijn. De huidige grenzen van de ‘voor-’ en ‘achterkant’ verdwijnen steeds meer. Vrij in de ruimte geplaatst is de bank vanuit ieder oogpunt uitgesproken mooi van vorm en uitnodigend. Helder, modern georiënteerd, kubistisch design (ontwerp: Cuno Frommherz, Burgdorf/Zwitserland), royale en tegelijk compacte afmetingen, goed afgewogen harmonieuze proporties en een bijzonder geperfectioneerd naadbeeld vormen de basis van het verschijningsbeeld. Bijzonder detail: praktisch en onconventionele combinatiemogelijkheden die in het bijzonder modern denkende individualisten zullen aanspreken. De vele verschillende elementen (modules) hebben een smal ruggedeelte en een breed zijgedeelte. Ze kunnen los staan of aan twee zijden gekoppeld worden. Daardoor ontstaan bijzondere woonlandschappen met onderbrekingen en vlakken voor een normale zitplek, om te loungen en relaxen. Passende bijzettafels vullen eventueel ontstane ruimte op. Samen met bewuste onderbrekingen van de rugleuningen ontstaat een luchtig en functioneel geheel.  


De lage elementen van Rolf Benz COSMO laten een perfectionistische bekleding toe: ondervering van pocketveren, zittingopbouw in sandwichwijze met schuimstoffen in verschillende hardheden en diktes, afgedekt met een gebolde deklaag uit wollige fleece voor optimaal zitcomfort van alle zijden. Er zijn twee zithoogten (41 en 43 cm) mogelijk en de rugkussens zijn verkrijgbaar met bies of decoratieve cacharel-vouw. Naar wens kunnen de (brede) zijdelen voorzien worden van een geïntegreerd plateau uit hout (noten, eikenfineer). De bijpassende tafel, in verschillende afmetingen (lengte 94, 126, 147 en 160, diepte 22 cm, hoogte 55 cm), is met onderstel uit stalen rechthoekige buizen, glanzend chroom of parelmat gelakt en met houten bladen uit notenboom of eikenfineer uitgevoerd. Een bijpassende salontafel, ook in een bijzondere vorm met tafelblad in helderglas/Parsol of MDF gelakt, met een sokkel in hout (notenboom of eiken fineer), vormt de ideale aanvulling van de consequente ruimte inrichting met COSMO. 

Het heldere systeem en de architectonische vormen van Rolf Benz COSMO geven iedere ruimte structuur en rust als tegenpool van de luidruchtige buitenwereld. De bank past zich steeds weer aan levenssituaties, trends of veranderingen aan en geeft de bezitter zo ruimte en kracht, zich op iets nieuws, vooruitstrevends te richten. 

Kijk voor meer informatie op: www.rolf-benz.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist