Pastoe stoelen

Wire lounge chair

Vanaf November zal de draad fauteuil worden geherintroduceerd in de collectie. Tezamen met A. Dekker ontwerpt Cees Braakman in 1958 de fauteuil van draadstaal. Zoals ook het geval was in de jaren ’50 is de stoel verkrijgbaar in twee edities: De FM06 en de FM05 (respectievelijk met en zonder armleggers). De stoel vormt onderdeel van een familie van zitelementen vervaardigd van draadstaal. Met de herintroductie van de fauteuil zal de familie weer compleet zijn; eerder al voegde Pastoe stoel SM05 en de KM-krukkenserie aan de collectie toe. Onder de slogan “The Wire Collection – a family designed in the 1950s and reunited in 2013” zal de familie één geheel vormen.Wire Lounge Chair

Door het tijdloze ontwerp past de leunstoel FM06 in ieder interieur. De stoel heeft een ontspannen zit zonder dat er sprake is van een kolossale stoel. Door het materiaal en de vormgeving oogt de stoel licht en ruimtelijk.

Standaard komt de stoel met een gestoffeerde zitting; het rugkussen is optioneel en is demontabel. De stoel is verkrijgbaar in zwart draadstaal en de armleggers zijn vervaardigd van hoge kwaliteit notenhout. De kussens zullen verkrijgbaar zijn in drie standaard kleuren, afwijkende stoffen zijn op aanvraag.

The Wire Collection
Naast de draad fauteuil bestaat de familie uit de SM05 stoel en de KM-krukkenserie. De SM05 is verkrijgbaar in zwart en wit draadstaal, en komt met een gestoffeerde zitting die afneembaar is. De KM kruk is verkrijgbaar in drie hoogtes: KM05 (tafel - 45cm), KM06 (keuken - 63cm) en KM07 (bar - 70cm). De kruk is ook verkrijgbaar in zwart en wit draadstaal, een kussen is optioneel.

Geschiedenis
Cees Braakman was van 1945 tot 1978 hoofdontwerper van - toen nog - UMS Pastoe. De eenvoudige, minimalistische en vernieuwende ontwerpen van Cees Braakman bereidden de weg voor succes bij Pastoe gedurende de naoorlogse jaren. Braakman introduceerde de gebogen multiplex techniek en ontwikkelde Pastoe’s eerste lijn moderne meubels. Van zijn hand is onder meer het ‘Pastoe naar maat’ systeem; een modulair kastensysteem dat nog steeds erg gewild is op de vintage meubelmarkt.

Filosofie
Eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht zijn al ruim honderd jaar kernbegrippen van Pastoe. Wij maken sinds onze oprichting in 1913 vooruitstrevende eigentijdse meubels met aandacht voor traditionele en ambachtelijke kwaliteit. Pastoe beseft als geen ander hoe waardevol de geschiedenis is voor de toekomst. Het verleden is inspiratiebron en verplichting tegelijk. Dat is de opgave die Pastoe zich heeft gesteld. De herintroductie van ‘The Wire Collection’ onderstreept deze verantwoordelijkheid en onze rijke geschiedenis.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist