Pastoe Stoelen

Low chair 2003


De Low Chair 2003 is een lage stoel van de ontwerper Maarten Van Severen en zijn leerling Fabian Schwaerzler voor meubelproducent Pastoe. Het ontwerp verbind een pure vorm en spaarzaam materiaalgebruik aan groots zitcomfort.


COMFORTABELE EENVOUD
De LC03 is een ontwerp dat opvalt door eenvoud. Het roestvrijstalen frame is gereduceerd tot één heldere lijn die het dunne zitvlak bijna onopvallend ondersteund. De polyester zitting oogt rank en sierlijk door de lichte welvingen. De schaal van LC03 wordt uitgevoerd in zwart en wit. Het onderstel is verkrijgbaar in gelakt staal en roestvrij staal.
Het is alsof ontwerper Maarten Van Severen de stoel in zijn ontwerp tot zijn essentie heeft teruggebracht: een heldere vormgegeven en tegelijk comfortabele zitting rustend op een ragfijn frame. De LC03 springt in het oog door haar rustige en pure vorm en zal in geen enkel interieur domineren.

MAARTEN VAN SEVEREN
De LC03 is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Maarten Van Severen / Fabian Schwaerzler en Pastoe. Voor de Nederlandse meubelproducent ontwierp de Belgische ontwerper eerder de Leather Lounge Chair 04, een stoel die zich eveneens kenmerkt door rust en eenvoud.
In zijn ontwerpen streeft de Belgische ontwerper Van Severen naar optimale perfectie in vorm, detail en uitvoering. Die perfectie vindt hij door in zijn ontwerpen alle overbodige vormen en materialen te schrappen. In 2003 maakte hij de schets voor een lage stoel voor Pastoe. Vanwege zijn overlijden in 2005 heeft hij het ontwerpproces helaas niet kunnen afmaken. De schets is uitgewerkt door Pastoe en Fabian Schwaerzler, oud-assistent van Van Severen. ‘Ik heb jaren met Maarten in zijn atelier gewerkt en ken zijn werkwijze door en door. Het was uiteindelijk een soort samenwerking van de meester en zijn leerling’, zegt Schwaerzler. Het resultaat is een lage stoel met een sierlijke eenvoud en een verbazingwekkend zitcomfort – een ontwerp dat in alles de geest van Maarten Van Severen uitademt.


PASTOE
De LC03 is voor Pastoe het eerste meubel met als basismateriaal polyester. ‘We hebben lang gezocht naar een materiaal dat zowel licht, sterk en duurzaam is’, aldus Joost van der Vecht, senior designer op de afdeling productontwikkeling. ‘Allemaal eigenschappen die perfect aansluiten bij zowel onze ontwerpfilosofie en zeker ook bij die van Maarten.’
Daarnaast is ook esthetische duurzaamheid een vast uitgangspunt voor Pastoe; het ontwerpen van meubels met een tijdloze schoonheid. De LC03 is hiervan een sprekend voorbeeld. De heldere vorm en het spaarzame gebruik van vertrouwde materialen voorzien deze lage stoel van een tijdloze uitstraling.

Kijk voor meer informatie op: www.pastoe.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Pastoe?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist