Newaste meubelen

Oud staal wordt nieuw interieur

Buitenbeveiliger Heras verwerkt véél staal en aluminium. Productierestanten krijgen voortaan een tweede leven: het Amsterdamse Newaste verwerkt ze tot robuust meubilair en accessoires voor thuis en kantoor.

Bastiaan Tolhuijs, oprichter van Newaste, studeerde Industrieel ontwerpen aan de TU Delft. Voor Heras onderzocht hij de mogelijkheden om restmaterialen te gebruiken voor interieurtoepassingen.

Tolhuijs: “De tijd verplicht ons om minder nonchalant met afval om te gaan. Newaste staat voor innovatieve milieuoplossingen en nieuwe producten. Recycling komt vaak te vroeg: veel materialen worden gedood voordat ze echt hebben geleefd. Newaste denkt vanuit ‘precycling’ of ‘upcycling’. Ik wil oud en nieuw verbinden.”

Heras was al actief in het verzamelen en recycleren van afval. De klassieke methode is echter duur en de materiaalmogelijkheden degraderen. ”Zonde, want veel van onze restmaterialen zijn nog lang niet aan het einde van hun levenscyclus”, aldus Heras. “Het materiaal leent zich bij uitstek voor upcycling tot waardevolle producten. Elke kilo staal die we moeten afvoeren, is er één te veel.”

De samenwerking met Newaste is onderdeel van het in 2010 gestarte programma Heras Climate Aware. Dit programma beoogt onder meer een vergaande reductie van energieconsumptie en afvalstromen en tot 2020 jaarlijks ten minste 2% minder CO2-uitstoot (afgemeten aan de productie).

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist