Nederlandse designstoel Zami

Introductie in VS

Ontwerp- en ontwikkelstudio ZAG introduceert vandaag de bijzonder innovatieve en ergonomische zitstoel ‘Zami’ op ‘LAUNCH Conference', de grootste startup beurs ter wereld die vandaag in San Francisco is begonnen. Op de beurs mogen alleen de meest opmerkelijke concepten en producten worden gepresenteerd. De Zami is ontworpen door gerenommeerd ontwerper Ruud-Jan Kokke. De bijzondere vormgeving dwingt de ‘bezitter’ een actieve zithouding aan te nemen. De speciaal voor de stoel ontworpen interactieve app toont video’s over hoe een actieve zithouding bijdraagt aan verbetering van je postuur.

Gameboyrug
Door het steeds maar toenemende gebruik van internet en computers, ‘hangt’ men vaker in een statische houding met een gekromde rug op een stoel of bank. Door deze slechte houding ontstaat de zogenaamde ‘gameboyrug’. Dit blijkt uit onderzoek van Dr. Piet van Loon (Medisch Contact, augustus 2013). Piet van Loon, erkend orthopedisch chirurg gespecialiseerd in wervelkolom aandoeningen: “Het mag geen verrassing zijn dat mensen die voor hun werk of privé veel voorover gebogen zitten, op den duur een slechte houding krijgen. Het kraakbeen tussen de ruggenwervels raakt immers continu aan één kant belast. Dit resulteert in veel gevallen in een slechte houding en in sommige gevallen toenemende in gezondheids- en mobiliteitsproblemen op de lange termijn. Vroeger gingen mensen op een rots of een boomstam zitten om even tot rust te komen. Zo’n boomstam dwingt je door zijn vorm het evenwicht te zoeken, waardoor je vanzelf goed gaat zitten. Met dat idee ben ik naar ontwerper Ruud-Jan Kokke gestapt.”

Actieve zithouding
Met deze actieve zithouding in het achterhoofd ontwierp Ruud-Jan Kokke de ‘Zami,’ wat goed/mooi zitten in het Japans betekent. De Zami is een stoel die door de dubbele gebogen zitvorm ervoor zorgt dat je ‘automatisch’ de rug strekt en steeds varieert in zithoudingen. Door deze actieve zithouding traint men onbewust de rompspieren bij het wisselen van zitpositie. Dit resulteert in een betere algemene lichaamshouding. Verder past het elegante en moderne design in elke omgeving, zoals bijvoorbeeld de woonkamer, de yoga studio of achter het bureau.

Ruud-Jan Kokke is geen onbekende in de ontwerpwereld; enkele van zijn ontwerpen gelden als designklassiekers en zijn opgenomen in onder andere de vaste collecties van het MoMa in New York en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Stoel met app
Naast de actieve zithouding en het opvallende ontwerp heeft de Zami nog een ander bijzonder kenmerk, de stoel is namelijk gekoppeld aan de Zami-app. De app wordt ontwikkeld door Ice House uit Silicon Valley. De huidige versie van de Zami-app levert informatie over de zithouding en geeft zitadvies. Daarnaast kan de gebruiker oefenvideo's bekijken die tonen hoe je je belangrijkste spieren kunt versterken door je houding te verbeteren. Ook levert de app informatie over locaties waar Zami stoelen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld Yoga centra en de betere woonwinkels. Aan de app zullen in de nabije toekomst een aantal bijzondere functies worden toegevoegd waarover het bedrijf binnenkort meer informatie zal verstrekken.

De Zami stoel, inclusief één dekje, is vanaf 24 februari the bestellen via www.zamishop.nl en kost €390,- incl. BTW en verzendkosten. Dekjes zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist