Montis meubelen

ELLE Wonen Design Talent Award

Een primeur tijdens Inside Design Amsterdam (24-26 september 2010): tijdens de opening van het jaarlijkse designevenement van het tijdschrift ELLE Wonen is de winnaar van de eerste ELLE Wonen Design Talent Award bekendgemaakt. Voor deze eerste editie werd samengewerkt met het Nederlandse meubelmerk Montis. De opdracht: ontwerp een bijzettafel voor de collectie Montis+. Het ontwerp Tor, een tafeltje in gepoedercoat staal in zes staalkleurige tinten, van Ralf Lambie en Johan van Hengel, heeft na een spannende strijd gewonnen.Vakjury
De inzendingen stroomden in groten getale binnen en na een voorselectie door de vakjury kon het publiek hun waardering aan drie finalisten geven via de website van ELLE Wonen. Dit resultaat werd meegenomen door de vakjury, die bestond uit Paul van den Berg (directeur en eigenaar Montis), Adri Vlasblom (hoofdredactrice ELLE Wonen), Suzanne Oxenaar (artistiek directeur Lloyd Hotel en Culturele Ambassade Amsterdam), en Anya van de Wetering (eigenaar styling- en productiebureau Kamer 465). De Leggy Ann, een ontwerp dat Jordan Artisan samenstelde uit drie Queen Ann-bijzettafeltjes, werd door de vakjury gewaardeerd als ‘een geestig, origineel ontwerp met mooie contrasten en een ambachtelijk gevoel'. Wout Speyers ontwierp een traditionele tafel in twee maatvoeringen, met een Corian top. De vakjury vond deze tafel ‘speels en (multi)functioneel, neutraal en ingetogen'. Tor, het winnende ontwerp, werd door de jury geroemd om z'n uitstraling: ‘De Tor is een opvallend, pittig ding, een leuk ontwerp dat wel geïnspireerd lijkt op tekenfilms of strips.'

De ontwerpen van de drie finalisten zijn tijdens Inside Design te zien in kamer 422 van het Lloyd Hotel, samen met de Montis+ collectie.

Collectie Montis+ en Tor
Montis+ is een lijn waarmee Montis een brug wil slaan tussen vrijheid in denken en industriële productie, met speciale aandacht voor innovatieve ontwerpen. Het winnende ontwerp Tor is nu nog een prototype, maar zal door het Productontwikkelingsteam van Montis verder uitontwikkeld worden om het seriematig te kunnen produceren. Indien het ontwerp reproduceerbaar is, wordt Tor opgenomen in de collectie Montis+ en zal tijdens de IMM Cologne 2011 gepresenteerd worden.

Kijk voor meer informatie op https://www.montis.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Montis meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist