Machalke fauteuils

onderscheiden met red dot Award

Wegens zijn voortreffelijke designkwaliteit werd de fauteuil Cinque (Living by Machalke) onderscheiden met een van de felst begeerde designprijzen ter wereld.
De fauteuil Cinque valt meteen op door zijn ongewone vormgeving. Gewelfde siernaden op het zitgedeelte en de rugleuning geven deze ronde stoel een bijzondere dynamiek. Maar wat de fauteuil echt uitzonderlijk maakt, is de constructie: een centrale as verbindt beide draaibare helften van de zitting en biedt de mogelijkheid meerdere fauteuils of poefs op modulaire wijze met elkaar te verbinden. Met zijn ontwerp geeft designer Steven Schilte het begrip fauteuil een nieuwe inhoud, met een spannende vormentaal en innovatieve techniek.De stofferingswerkplaatsen van Machalke produceren al ruim 30 jaar lang hoogwaardige meubelen met leren bekleding "made in Germany". Al sinds 1987 gebruikt men uitsluitend cfk-vrije bekledingsmaterialen en leersoorten die door officiële testorganen zijn goedgekeurd. Hoewel deze prijs niet de eerste red dot Award is voor dit bedrijf uit Hochstadt, is hij voor Anette Buchta-Krell - als CMO van de DE SEDE GROUP verantwoordelijk voor de strategische marketing van de stofferingswerkplaatsen - iets heel bijzonders: "Op de Internationale Meubelbeurs van Keulen (imm cologne) hebben wij dit jaar onze nieuwe merk- en designoriëntatie voorgesteld. Sindsdien concentreren we de marketing op het overkoepelende merk Machalke en het assortiment Living by Machalke. De voorgestelde nieuwigheden, zoals de fauteuil Cinque, zijn de eerste resultaten van die nieuwe positionering. Tegen die achtergrond is de onderscheiding met de red dot Award voor ons een mooie bevestiging en appreciatie van ons werk," aldus Buchta-Krell.
Over de Red Dot Design Award

Het Design Zentrum Nordrhein Westfalen organiseert elk jaar de internationale "red dot design award." Deze behoort tot de grootste en meest befaamde designwedstrijden ter wereld. De competitie kent drie categorieën: de "red dot award: product design", de "red dot award: communication design"en de "red dot award: design concept." In 2009 alleen was de red dot design award goed voor meer dan 12.000 inzendingen uit meer dan 60 landen. Die cijfers spreken voor zich. De bekroonde producten worden aan een internationaal publiek getoond in het red dot design museum.

Machalke Polsterwerkstätten GmbH
De onderneming Machalke Polsterwerkstätten is sinds 1976 in Duitsland actief. Met een aanbod van meer dan 200 leersoorten is ze de onbetwiste nummer één in de branche op het vlak van leerverwerking. Sinds 2010 werkt het bedrijf uit Hochstadt, Franken, met het overkoepelende merk machalke en het assortiment Living by Machalke. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist