Linteloo pronkkast

Downtown

De constructie en de vormen van Roderick Vos' nieuwe ontwerp Downtown doen denken aan een klassiek gebouw in Art Déco stijl. Met z'n hoogte van 180 cm en eventuele lamp is de kast ook zonder inhoud een waar pronkstuk. Net als in de architectuur bepaalt de gebruiker de functie: boekentoren, audio meubel, drankenbuffet, trofeeënkast, noem maar op. Desnoods is Downtown alles tegelijk.Roderick Vos is één van de getalenteerde Nederlandse ontwerpers waarmee Linteloo regelmatig samenwerkt. Zo telt de huidige collectie verschillende modellen van Roderick, zoals de ronde Nureyev boekenkast, de Tulipani stoel en de Vanity leesttafel. Voor zijn kast Downtown ging de designer met het basismateriaal van Vanity, vierkante metalen buis, creatief de hoogte in.

Recht is rond
Hoofdbestanddeel van de constructie van Downtown is vierkante stalen buis, die deels lazergesneden is in verschillende ronden vormen. Zo ontstond een driedimensionaal frame met ronde en rechte vlakken. De horizontale vlakken zijn afgewerkt met houtfineer, naar keuze in Ebony of Black Frake. De verticale vlakken zijn net als het gehele frame zwart gepoedercoat. Downtown is leverbaar met en zonder ingebouwde lichtbron.

Vos over Downtown
"Het object is een originele en functionele interpretatie van ‘hoe op te bergen' in dit nieuwe tijdperk. Tegenwoordig gebruiken we onze woonkamer van vloer tot plafond. Daarin vervult Downtown een verlichtende rol als tempel of toren om te pronken met onze herinneringen door er bijvoorbeeld beeldjes, souvenirs en boeken in te zetten. De kast doet me denken aan Amerikaanse Art Déco gebouwen, zoals het beroemde Victoria Hotel in Miami."

Over Linteloo
Vanuit het hoofdkantoor in Zeist brengt Linteloo Internationale ontwerpers en Europese vakmensen samen om meubels te creëren die zowel emotioneel als kwalitatief tijdloos zijn. Downtown en de vele andere, exclusieve voor Linteloo ontworpen designs zijn verkrijgbaar via een netwerk van geselecteerde dealers.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist