Ligne Roset bankstellen

Pumpkin


Pumpkin wordt gekenmerkt door de revolutionaire stijl van Pierre Paulin die vanaf het einde van de jaren ’50 duidelijk werd. Hij bevrijdde het design als het ware door de meubelen te behandelen als een uniek volume dat bijna gebeeldhouwd was in het schuim en niet noodzakelijk meer op vier poten stond: deze

benadering bood een opmerkelijke vrijheid van vormen waarbij men zich niet meer moest houden aan de traditionele assemblagemethoden en rechthoekige lijnen.

 

 

Pierre Paulin verdiepte zich in het werk van Jean Royère (zijn fauteuil Eléphanteau uit 1939 en vooral zijn zitbank Ours Polaire uit 1947) en ontwierp omhullende zitmeubelen met soepele, organische, ronde, weelderige en sensuele vormen waarin het lichaam zich nestelt en één wordt met de contouren en de natuurlijke bewegingen van het meubilair. Bij Pierre Paulin was het eindelijk het zitmeubilair dat zich aanpaste aan het lichaam, en niet meer omgekeerd. Qua vormgeving doet Pumpkin denken aan een reusachtige pompoen die de gebruiker een beschermende en behaaglijke schelp biedt. Het is gewoon onmogelijk om te weerstaan!


Kijk voor meer informatie op: www.ligneroset.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist