Leolux Pallone Art

Geveild voor Pink Ribbon

Negen artistieke bewerkingen van de Leolux Pallone fauteuil gingen onder de hamer tijdens de afsluitende dag van de jaarlijkse Woonbeurs in Amsterdam. De bijzondere kunst Pallones waren gemaakt door Nederlandse kunstenaars in het kader van het 75-jarig Leolux jubileum. De opbrengst van de veiling ging naar Stichting Pink Ribbon. Pallone is de bekendste fauteuil uit de Leolux collectie. Nederlands grootste designproducent bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat met uiteenlopende activiteiten, waaronder deze goede doelactie. Samen met Museum Kunstpaviljoen in Nieuw Roden ontwikkelde Leolux het idee om kunstenaars te vragen hun eigen visie op de fauteuil te geven. Dat leidde tot een bont scala aan ontwerpen die werden uitgevoerd in onder meer glas, hout, staal en mozaïek. De veiling van de kunstpallones moest een goed doel ondersteunen. De keus viel op Stichting Pink Ribbon, de organisatie die fondsen werft in de strijd tegen borstkanker.



X-ray
De expositie Pallone ART werd op 6 september geopend in het Drentse Museum Kunstpaviljoen. Daarna werden de werken overgebracht naar De Woonbeurs, waar de expositie opnieuw veel bekijks had. Via internet konden bezoekers hun bod uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Een stem uitbrengen op het mooiste ontwerp kon ook. Publiekslieveling werd "Legs", de mozaïekvariant van kunstenares Karin Stevers. De geldprijs van vijfduizend euro werd toegekend aan XRay van kunstenaar Paul van Zijp. De hoge museale waarde en de schitterende afwerking van het Pallone geraamte in RVS werden geroemd door de jury die bestond uit Jannie Tonnis de Graaf, curator van museum Kunstpaviljoen, ontwerper Paul Linse en Leolux eigenaar Jeroen Sanders.

Cheque
De bedragen die via internet geboden waren, vormden het startpunt voor de live veiling die onder grote publieke belangstelling plaatsvond tijdens de afsluitende zondag van De Woonbeurs. Meteen na afloop werd de cheque met de opbrengst van € 17.550,- overhandigd aan Pink Ribbon directeur, Ida van Belle. Het hoogste bod, € 3.500,-, werd uitgebracht op publieksfavoriet "Legs".

Futuristisch
Pallone werd in 1989 door Roy de Scheemaker ontworpen voor het Huis van de Toekomst. Na twee decennia is het futuristische fauteuiltje uitgegroeid tot hét Leolux icoon.

Overzicht van deelnemende kunstenaars:
Neeltje Schoenmaker, Tjep, Space Invaders, Paul van Zijp, Lianne van Genugten & Stijn Boemaars, Karin Stevers, Gea Smidt, Caroline Prisse, Gerard de Hoop & Ward Huting. De kunstenaars studeerden onder meer aan de Design Academy Eindhoven, Rietveld Academie Amsterdam, de HKU (Utrecht), Academie Minerva in Groningen en de Koninklijke Academie in Den Haag.

Aan te raden zijn ook de banken en fauteuils van Leolux

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Leolux?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist