Kici recycling

VAN OUD SHIRT TOT MODERNE STOEL

Wie werkt in de meubelbranche, verliest zijn hart aan design. Dat bewijst operationeel directeur van stichting KICI. 15 jaar lang leerde hij de waarde van design kennen als directeur van verschillende meubelbedrijven als Vitra, Gelderland en Dauphin. Anderhalf jaar na zijn aantreden bij kledinginzamelaar KICI introduceert hij daar zijn oude liefde. Aan de presentatie van een stoel uit gerecyclede kleding ligt jarenlang onderzoek naar de vezelkracht van gedragen textiel ten grondslag.

André Jansen is verantwoordelijk voor het operationele management, marketing en communicatie en commerciële zaken van KICI. Medebestuurder Hans Markowski zette al voor zijn komst in 2010 een afdeling Innovatie op. Jansen zet zijn commerciële ervaring in om de innovatieve voorsprong van de kledinginzamelaar bekend te maken bij een groter publiek. De mogelijkheden van gerecycled textiel bleven helaas lang een publiek geheim.

Recycling
“De productie van prototypes brengt de innovatieve voorsprong van KICI op het gebied van kledingrecycling in beeld,” stelt Jansen. Met de presentatie van de eerste producten hoopt hij meer partijen te inspireren tot het gebruik van het duurzame materiaal. “We hebben ingenieurs in dienst die nieuwe toepassingen onderzoeken voor kleding die niet opnieuw gedragen wordt. Er is zo veel milieuwinst te halen met het recyclen van textiel, dat moeten we niet laten liggen. Als je kijkt naar wat wij van gedragen textiel maken, zie je de eindeloze mogelijkheden. Stemhokjes, pashokjes, kassameubelen, stoelen, bureaus, kleerhangers, plaatsnaambordjes, etalagepoppen, koffers, schoenlepels, noem het maar op.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
De commerciële Jansen vindt het zijn verantwoordelijkheid om zich in te zetten voor een rechtvaardigere wereld. ”Er is wereldwijd veel onrecht. In eerdere banen werkte ik voornamelijk voor mensen bovenin de inkomenspiramide en zette ik mij daarnaast in als vrijwilliger in serviceclubs.” Bij KICI werkt Jansen fulltime aan het genereren van meer geld voor goede doelen. Het bevalt goed. “Het werk van KICI is eindeloos. Kleding wordt hergebruikt via kringloopwinkels of dient als grondstof voor nieuwe producten. De opbrengsten gaan naar het goede doel, dat maakt KICI voor mij eindeloos goed." Sinds 2009 is het Nederlandse Rode Kruis hoofdbegunstigde van KICI. Daarnaast selecteert KICI elk jaar tientallen projecten die bijdragen een rechtvaardiger en duurzamere maatschappij.

De cirkel rond
Jansen is erg blij dat hij met zijn liefde voor design de kledinginzameling een nieuwe impuls kan geven. Het voelt goed dat ik mijn eerdere ervaring ook op deze manier in kan zetten. Bij KICI houden we ervan om de kringloop te sluiten. Dat doe ik met het materiaal van deze stoel op mijn eigen persoonlijke wijze.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist