JORI zitmeubelen

50 JAARTHE ART OF FINE SEATING

JORI, belgische producent van hedendaags lederen zitmeubilair die niet om een innovatie verlegen is, kwam in 1973 op het originele idee om met de nieuwe collectie naar de grote buitenlandse klanten toe te rijden met een luxueuze autocar. en dit bracht de verkoop in een versnelling. toch was het makkelijker gezegd dan gedaan. autocarverhuurders hoorden het in Keulen donderen toen JORI hen kwam vragen of ze twee maal per jaar voor een twaalftal weken geen grote luxueuze autocar konden huren. er fijntjes aan toevoegend dat die wél telkens eerst compléét moest ontmanteld worden en dan terug opgebouwd met parketvloer, vals plafond, sfeerverlichting en decors om de nieuwe zitmeubelcollectie voor te stellen. toen na lang zoeken uiteindelijk één autocarbedrijf begreep dat de vragers geen rechtstreekse gezanten waren van een vreemde planeet, was de JORI ‘Showcar’geboren. deze revolutionaire manier om klanten met de nieuwe collectie te laten kennismaken, is vandaag nog steeds in voege. en getuigt van de out-of-the-box thinking van dit bedrijf. Dit jaar viert JORI zijn 50-jarig bestaan! een verjaardag die het bedrijf uiteraard niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. tijd dus om 50 kaarsjes uit te blazen. maar ook tijd om even terug te kijken naar waar en hoe het allemaal begon.We schRIJven 1963 WanneeRJuan JORIOn JORI OpRIcht.
We schrijven 2013 en Juan Jorion is nog steeds de drijvende kracht achter dit op en top belgisch bedrijf, dat ook nog steeds in belgië produceert. 50 jaar JORI. Faut le faire. vakmanschap van eigen bodem. hedendaags meesterschap. geworteld richting Westhoek, maar met een internationale visie. en internationaal succes. stap voor stap verdiend. door geen toegevingen te doen op het vlak van comfort. door enkel met de beste leders en materialen te werken en door beroep te doen op gerenommeerde designers. het resultaat is een gamma designzitmeubelen, van modern tot hedendaags, dat voortdurend evolueert en waarvan reeds meerdere modellen gelauwerd werden met internationale design-awards. daarnaast ontwerpt en produceert JORI echter ook stoelen, tafels, en accessoires. Kortom, een compleet interieurverhaal. niet min. maar bescheidenheid voert de boventoon. en siert. doe wel en zie niet om. het typeert de stichter en de mensen waarmee hij zich omringt. gedreven als geen anderen. begeesterd door hun vak. begaan om enkel met het beste tevreden te zijn. begaan met the art of fine seating. zItcOmFORt zIt In het dnavan JORI gebeIteld.
de hoogste kwaliteitseisen waaraan alle materialen moeten voldoen, en de vernuftige en comfortverhogende systemen waarmee JORI zitmeubelen zijn uitgerust, staan in relatie tot de verregaande aandacht voor het ergonomische. van bij de start in 1963 was optimaal en onvergelijkbaar zitcomforthet uitgangspunt. Wetenschappelijk grensverleggend onderzoek naar optimale ergonomische oplossingen leidden tot het wereldwijd gepatenteerd relaxmechanismewaarmee JORI in de jaren 70 definitief doorbrak. hetzelfde vernuft vindt men terug in de talrijke comfortverhogende mechanismes waarmee de meeste JORI zitmeubelen zijn uitgerust. JORI ontwerpt design zitmeubels die men kan aanpassen aan de wijze waarop men wil zitten en aan het comfort dat men op dàt moment wenst. sofa’s met aanpasbare zithoogte en zitdiepte, een sofa die men in een handomdraai modelleert tot een loungebank of zelfs een chaise longue, een relaxfauteuil met een mechanisme waarmee men de relaxfauteuil traploosin de gewenste positie brengt, een fauteuil met verschillende rugvarianten, ... dat JORI zich ondertussen wereldwijd een reputatie heeft weten op te bouwen van quasi onvergelijkbaar comfort, is dan ook ontegensprekelijk te danken aan de rigoureuze kwaliteitseisen die het bedrijf zichzelf van bij het prille begin heeft opgelegd. niet enkel op het vlak van mechanismesen design, maar zeker ook op het vlak van materiaalkeuze. enkel de hoogst kwalitatieve materialenkomen voor de productie in aanmerking. voor de lederbekleding wordt uitsluitend gebruik gemaakt van europese jonge stierenhuiden met een erkende kwaliteit uit scandinavië, Italië, Oostenrijk en zuid-duitsland. Jonge stierenhuiden, omdat deze minder vervormbaar en minder elastisch zijn dan koeienhuiden en u met gemak jarenlang optimaal zitcomfort garanderen. JORI’s credo! en wat geldt voor de huiden, geldt ook voor de stoffenwaarmee JORI sedert enige tijd haar zitmeubelen bekleedt. enkel kwaliteitswol voldoet aan JORI’s kwaliteitseisen. stoffen die feilloos de slijtvastheidtest doorstaan, makkelijk te onderhouden zijn en erg hoog scoren qua kleurechtheid, zelfs wanneer ze aan de hoogste lichtintensiteit worden blootgesteld.

JORI en de tOeKOmst.
meer dan ooit zal JORI in de toekomst trouw blijven aan haar basisprincipe om op àlle vlakken enkel met de hoogste kwaliteit tevreden te zijn. 50 jaar bestaan verandert daar niets aan. Integendeel. zowel alle medewerkers van het eerste uur, als de jonge creatieve garde die zich inwerkt, zetten zich in om met nieuwe innovatieve ideeënde toekomst te verzekeren en het bedrijf verder uit te bouwen. JORI’s klanten mogen gerust zijn: zowel in goede als in moeilijk economische tijden, blijft JORI een absoluut betrouwbare partnerdie ook in de toekomst trouw zal blijven aan haar kernwaarde

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist