Jori sofa

Eden

Met zijn recent ‘dancing marketingconcept’ zet JORI duidelijk focus op de beweeglijke elegantie van zijn collectie, waarvan elk model zich rekt en plooit op maat van zijn gebruiker. JORI vond in Berlijns ontwerper Sven Hansen de perfecte bondgenoot om 60 jaar dynamisch zitcomfort luister bij te zetten met zijn ultra flexibele creatie, de sofa EDEN.

De designer heeft zijn opdracht meesterlijk volbracht. Met de zitbank EDEN verenigt hij twee parameters in één creatie: het summum van verstelbaar zit-en lounge comfort en de pure uitstraling van tijdloos design.

Een zeldzaam creatieproces waarin kunstzinnig handwerk en vernuftige technologie in elkaars verlengde liggen. Vanuit een maquette in klei sculpteert Sven Hansen zijn creatie nauwgezet tot de ideale vorm.
Pas daarna giet hij het finale ‘kunstwerk’ in een 3D-simulatie en ziet sofa EDEN het daglicht.

Maar hier eindigt het designproces van EDEN nog lang niet. Design en zitcomfort zijn voor JORI immers een onafscheidelijk duo. Bijgevolg tijd voor de tweede fase, waarin designer en ingenieur intensief samenwerken om het design naadloos af te stemmen op ultiem flexibel zitcomfort.

Het resultaat mag er zijn. EDEN heeft zijn naam niet gestolen en belooft zijn inzittenden ‘het paradijs op aarde’ op het vlak van zitkwaliteit. Afhankelijk van ieders ‘mood’ kan de zitbank in een handomdraai worden versteld van een rechte, dynamische zithouding naar een relaxerende positie. Door te klikken op de rugleuning schuift het hoofdsteunframe naar boven. Regel nu nog de hoofdsteun, haal de poef erbij en je vertoeft in het ‘paradijs’.

Net zoals de volledige JORI-collectie is sofa EDEN met vakmanschap vervaardigd in de JORI productie ateliers in België en is hij verkrijgbaar in alle leder- en stofkwaliteiten van het gamma. Je kan de stofuitvoering ook combineren met een sokkel in kwaliteitsvol leder.
De zitbank is afgewerkt met een verfijnde bies rondom en een elegante platte naad op de zit in leder of in stof. Rug- en armkussens inclusief.

EDEN wordt aangeboden als een moduleerbaar sofaprogamma bestaande uit 3 zitbanken (160/185/210), 3 aanbouwsofa’s, een hoek- en tussenelement en poef.

OVER DESIGNER SVEN HANSEN
Sven Hansen woont en werkt in Berlijn, waar hij ook een opleiding tot industrieel ontwerper volgde. Hij ontwerpt handgemaakte zitmeubelen voor de premiummarkt, maar ook hoogstaande industrieel geproduceerde creaties.

Deze dualiteit van ambacht en technologie wordt weerspiegeld in zijn ontwerpproces, dat state-of-the-art computertechnologie combineert met handgevormde kleimodellen. Vooral bij gestoffeerde meubelen met mechanische functies, die dynamisch zitten mogelijk maken, is het ideaal om deze twee verschillende werelden te combineren.

Het resultaat zijn zitmeubelen die een tijdloze duurzame elegantie uitstralen en zich aanpassen aan ieders levensstijl.

OVER JORI  DESIGNED FOR DYNAMIC SEATING
JORI creëert, samen met internationale designers, ergonomische, gepersonaliseerde zitmeubelen en vervaardigt deze met de grootste zorg in zijn Belgische ateliers. Het traditionele vakmanschap en de hoogwaardige materialen garanderen de sublieme afwerking en de lange levensduur van elke JORI sofa of relax. Ze vormen reeds 60 jaar het JORI-succes en schenken elke klant, elke dag, ongeëvenaard zitcomfort: designed for dynamic seating.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist