Met zijn recente creatie ‘WING’ komt JORI tegemoet aan de nieuwe noden van onze wooncultuur, een multifunctionele design zitbank, ontworpen door de Nederlandse designer Hugo de Ruiter.

De hedendaagse leefcultuur evolueert snel en beïnvloedt het woongedrag. Hierdoor zijn we voortdurend op zoek naar oplossingen die onze wisselende levensstijl zo goed mogelijk kanaliseren. De leefruimtes worden compacter, de gezinssamenstellingen complexer, bijgevolg dient er aan het interieur gesleuteld te worden. De nieuwe ‘Wing’ van JORI is het sluitende antwoord op de puzzel van de gebruiker die op zoek is naar een esthetische zitbank die perfect tegemoetkomt aan zijn grillig woongedrag.

Aan het ontwerp van de ‘Wing’ ging een hele studie vooraf. JORI zocht in de eerste plaats naar dé ontwerper die de noden van de gebruiker zo goed mogelijk kon inschatten en vertalen naar een esthetisch transformeerbaar zitmeubel. Uiteindelijk bleek niemand beter dan de Nederlandse designer Hugo de Ruiter uitstekend bij deze opdracht aan te sluiten met zijn ontwerp ‘Wing’. Voor de Ruiter is de associatie van design en dynamiek in vorm en gebruik een begrip en meteen ook de pijler van al zijn creaties.“Ontspannen in een bed houdt ons te passief. Zitten in een sofa is dan weer niet steeds rustgevend genoeg. We zijn op zoek gegaan naar onze behoeften tussenin en we hebben ze beantwoord in één en hetzelfde zitmeubelconcept, de ‘Wing’.” 

De ‘Wing’ van JORI is het antwoord op de nieuwe ruimtebelevingdie we vandaag ervaren. Het is een transformeerbaar zitconcept dat is opgebouwd uit vlot draaibare elementen die voor verschillende combinatiemogelijkheden zorgen en op die manier ons levensritme moeiteloos volgt.De ‘Wing’ staat in standaardpositie opgesteld als een knusse hoeksofa, waarvan je het zitcomfort op maataanpast. Maar je kan ook kiezen voor de dubbele chaiselongue positie om lekker TV te kijken of zalig onderuit te zakken. Anderzijds tover je de ‘Wing’ in een handdomdraai om in lounge toestand om je heerlijk uit te strekken. In eilandpositie verander je hem dan weer in een leefwereld op zich, om liggend te genieten, een boek te lezen of gezellig te chillen, alleen of met zijn allen. En ontbreek je slaapgelegenheid, dan verstel je de ‘Wing’ vlot naar een comfortabel tweepersoonsbed.

Net zoals de volledige JORI-collectie wordt de nieuwe ‘Wing’ met vakmanschap vervaardigd in de JORI productieateliers in België en is hij verkrijgbaar in een ruim kleurgamma van kwaliteitsvolle lederen en stoffen bekledingen, die onderling te combineren zijn. Je kan hierbij opteren voor een model met metalen of houten poten.JORI
Het Belgische designmeubelbedrijf JORI (1963) ontwerpt en produceert eigentijdse zitmeubels, tafels en interieur accessoires in samenwerking met internationale topontwerpers. Door zijn onmiskenbare DNA heeft het bedrijf zich een unieke positie op de internationale meubelmarkt weten te veroveren: het streven naar ultiem leefcomfortop maat, gekoppeld aan innovatief design, hoogstaande technologie en kwaliteitsvolleuitvoering. JORI wordt geleid door CEO en oprichter Juan Jorion. De onderneming stelt vandaag 170 medewerkers tewerk en realiseert een omzet van om en bij de 35 miljoen Euro. Wereldwijd exporteert JORI naar meer dan 30 landen.

DESIGNERHuGO DERuItER
Voor de Nederlandse ontwerper Hugo de Ruiter (1959) zijn vormgevingen functionaliteitde bouwstenen van zijn creaties, of design is pas zinvol vernieuwend wanneer het opvallend functionele eigenschappen koppelt aan een verrassende vormgeving. De designer vindt zijn passie in de natuur, kunst, architectuur en technologie, maar vooral in het leven zelf. “Meubelen beschouw ik als een derde huid. Net als bij goede kleding moeten meubelen goed zitten en bij je passen. Mijn meubelen zijn dynamisch in vorm en gebruik. Eenvoudig verschuifbare componenten zorgen ervoor dat het meubel zich makkelijk aanpast aan de gebruiker en daarmee het dagelijks leven volgt. Van een moment voor jezelf tot een intiem samenzijn. Van actief zitcomfort overdag tot lui en lazy in
de avond. Ik noem dat in mijn werk (E)Motion.”

Kijk voor meer informatie op https://www.jori.com.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist