Jess

Introductie collectie Tray

Tijdens Dutch Design Dock in Nieuwegein (1-3 september), Maison & Objet in Parijs (6-11 september.) en 100% design in Londen (18-21 september) presenteert Jess de gloednieuwe collectie Tray. Een serie zitmeubelen, ontworpen door Tom Dissel en Tymon Scholten van Studio Suolle. De samenwerking heeft geresulteerd in een stijlvol, organisch ontwerp met een subtiel detail en verrassende variatiemogelijkheden.

Directeur Jess, Maarten van de Goor: "Het contact met Studio Suolle is ontstaan door onze gezamenlijke liefde voor leer. Dit stoere, natuurlijke materiaal is tijdloos, duurzaam en kan op verschillende manieren verwerkt worden. Tijdens de Dutch Design Week in oktober spraken we elkaar over de nieuwe collectie, in juni rolden de prototypes van de ‘pers’ en in september introduceren we Tray op diverse beurzen. Ik vind het fantastisch hoe soepel het hele traject is verlopen."

Passend bij DNA Jess
Wat Tom en Tymon van Studio Suolle goed hebben opgepikt, is de voorwaarde dat de nieuwe serie moet passen bij het DNA van de Jess-

familie. "Zo zie je dat een persoonlijke klik belangrijk is voor een goed eindresultaat. De 3D-modellen met als belangrijkste uitgangspunt het materiaal leer, waren meteen een schot in de roos. De eerste collectie bestaat uit een bankenprogramma, krukken en een fauteuil, voor zowel de retail- als projectmarkt, in binnen- en buitenland. Nieuwe items in deze serie zijn in de maak bij Studio Suolle en verwachten wij begin 2020 te kunnen presenteren", aldus Maarten.

Leer looien
Tymon behaalde zijn Bachelor of Design aan de HKU. Bij ArtEZ volgde hij de opleiding docent beeldende kunsten & vormgeving. Tom studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven, met een ontwerp van een stoel waarvan hij het leer zelf gelooid heeft:

"Leer is een duurzaam natuurproduct, een restmateriaal, dat vaak op een onnatuurlijke manier behandeld wordt. Daarom heb ik het zelf gelooid, zodat alle littekens en oneffenheden behouden zijn gebleven en het leer hiermee het unieke karakter bepaalt van het meubel. Jess richt zich ook op leer in z’n zuiverste vorm, dus op dit vlak hebben wij elkaar gevonden."

Gelaagdheid
Als je bij Jess de productieruimte binnenkomt, zie je de huiden over de bokken gedrapeerd liggen.

"Die gelaagdheid komt ook terug in de welbekende Chinese rijstterrassen, ‘De trappen naar de Hemel’. Het subtiele detail aan de onderkant van de meubels van de Tray-collectie is op deze trapplateaus geïnspireerd", vervolgt Tymon. "We denken altijd vanuit het materiaal, daarna ontwikkelen we het concept en van hieruit de hele collectie. Tray heeft de rondingen die passen bij de Jess familie, met aan de onderzijde als detail de gelaagdheid. De serie bestaat uit een modulair systeem met verschillende hoekelementen, wat de mogelijkheid biedt zelf een hoekbank, tweezitter of driezitter samen te stellen. Daarbij kan de rugleuning van de bank verhoogd worden: interessant voor de horeca."

Over Studio Suolle
In het jaar 760 is de hoofdstad van Overijssel gesticht onder de naam Suolle. Het is Germaans voor heuvel, een verhoging die zo ver boven het moerasland uitstak dat bewoners de voeten droog hielden. Tom Dissel en Tymon Scholten zien deze heuvel als een mooie metafoor voor het podium dat zij hun designproducten en interieurontwerpen bieden. Studio Suolle, stage of design, interior and branding.

Kijk voor meer informatie op https://www.jessdesign.com.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Jess Design?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist