Jan Jansen Meubelcollectie

Meubelcouture


“Als ik ooit, naast schoenen, nog iets anders zou willen ontwerpen, dan zijn het meubels of auto’s.” Meesterontwerper Jan Jansen maakt zijn droom waar en presenteert naast zijn schoenontwerpen ´Haute Clausuren´ nu ook zijn meubelcollectie ´Meubelcouture´. De nieuwe meubellijn van de Nijmeegse ontwerper is nu te bewonderen in Het Valkhof Museum in Nijmegen samen met circa 160 designschoenen die hij vanaf de jaren ’60 ontwierp. Tot en met 30 augustus kunnen Jansen fans onder andere genieten van de chaise longue ‘High Tea’, de bamboe stoeltjes ´Raw Hide´ en de tangotafel ‘Oleguapa’.

 

 

Schuren en modelleren

Jan Jansen is één van de bekendste schoenenontwerpers van Nederland. Ook buiten de landsgrenzen zijn zijn schoenen te koop en te zien in musea. Na een tijperk van schoenen legt Jansen zich nu toe op banken, chaise longues, stoelen, lampen. Meubels ontwerpen en maken ligt volgens de ontwerper dicht bij het ontwerpen van schoenen. “Voor meubels moet je als ontwerper ook schuren en modelleren, dit heeft veel weg van leesten maken. En dat is nog altijd het mooiste wat er is”, aldus Jansen.

 

Bamboe & leer

In iedere hoge pump- of sleehak ziet Jan Jansen een divan voor zich of een prachtige chaise longue zoals de ‘High Tea’ met het patroon ‘Face to Face’. De ‘High Tea´ van zwart bamboe is gebaseerd op zijn bekende bamboeschoen uit 1973. Dat leer een grote passie van Jansen is en blijft, blijkt ook uit zijn ontwerp ‘Raw Hide’. Deze naturel, rode en zwarte bamboe stoeltjes tonen opvallende leerkleuren, art prints en dierenprints.

 

‘Oleguapa’

Uit de meubelontwerpen blijkt weer dat thema’s van Jan Jansen tijdloos zijn of het nu in een schoen tot uiting komt of in een meubel. Pronkstuk van de collectie is de ‘Oleguapa’, een tangotafel waar de emotie van het tangodansen afspat. Popart ten top! Maar ook de ‘Hommage to Rubens’, een tafel waarvan het blad bestaat uit twee aan elkaar verweven harten gedragen door krachtige, sexy vrouwenbenen met daaronder de vorm van een ‘echte Jan Jansen schoen’, is uniek te noemen.

 

‘Light my leg’

Jan Jansen wordt wereldwijd de ‘master of shoes’ genoemd, maar na vandaag zal hierbij zeker een titel bijkomen: de ‘master of legs’! De lamp ´Light my leg´ behoort tot de serie ‘Hommage to Rubens’, en is verkrijgbaar in wit of zwart lak, maar ook koper, brons en messing. Bij dit ontwerp komt weer de kracht van vrouwenbenen naar voren. Bij schoenen horen nu eenmaal benen en deze mogen dit keer duidelijk gezien worden!

 

Tentoonstelling meesterontwerpers

Museum het Valkhof in Nijmegen vormt dit voorjaar het podium voor Jan Jansen´s nieuwe meubelcollectie. Ook de circa 160 designschoenen die Jan Jansen vanaf de jaren ’60 tot nu ontwierp, zijn tijdens de tentoonstelling te bewonderen. Eén van de primeurs is de Linea Erotica schoenenlijn die speciaal voor Jan Jansen door Gucci in Italië wordt geproduceerd en dit jaar voor het eerst op de markt komt. Enkele items uit de Linea Erotica serie zijn op 24 februari a.s. te zien tijdens de spectaculaire modeshow van Spijkers en Spijkers op de London Fashion Week. Naast Jan Jansen zijn in Museum het Valkhof ook ontwerpen van de toonaangevende vormgever Swip Stolk te zien. Jansen en Stolk ´ontmoeten´ elkaar al meer dan 40 jaar in het creatieve proces.

 

‘Jan Jansen en Swip Stolk – twee meester-ontwerpers’ is vanaf heden te zien tot en met 30 augustus 2009 in Het Valkhof Museum te Nijmegen.

 

Over Jan Jansen:

De Nijmegenaar Jan Jansen (Nijmegen, 1941) is één van Nederlands beroemdste ontwerpers. Zijn schoenencollecties zijn wereldwijd te koop en te zien in musea. Sinds 1964 brengt Jansen schoenen op de markt onder zijn eigen naam. Zijn ontwerpen worden bestempeld als eigenzinnig en kleurrijk. Zijn bekendste schoenen zijn de klomp uit 1969, de bamboeschoen uit 1973, en de zwevende hak uit 1989. Jansen ontving onlangs in Nijmegen de Zilveren Waalbrugspeld uit handen van burgemeester Thom de Graaf.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist