Indera zitmeubel

Sintese Nio

Thomas Litière ontwierp een eco-efficiënte versie van één van Indera’s bestsellers: de ultra modulaire sofa Sintese (design: Studio Segers). Hij doopte hem “Sintese Nio”.

Het resultaat is meer dan geslaagd. De milieu-impact van de gehele levenscyclus van de sofa werd drastisch verlaagd waarbij 90% van de gebruikte materialen recycleerbaar of cradle to cradle is. Verder lag bij het ontwerpen van de Sintese Nio de nadruk op dematerialisatie, afvalbeperking en efficiëntie inzake werkuren en energie, zowel voor de productie als voor het transport. Maar dat is niet alles…

Bij het ontwerp ging men van 9 naar 4 materiaalsoorten en waar men normaal gezien nietjes, lijm en ritssluitingen gebruikt werd de Sintese Nio volledig demonteerbaar ontworpen. Verder werd, dankzij een alternatieve bevestigingstechniek, het aantal schroeven met 60% teruggedrongen. Hierdoor kan de Sintese Nio in slechts 10 minuten volledig gedemonteerd worden in netjes gescheiden, zuivere materiaalfracties en maakt zo terugname voor recyclage en het sluiten van kringlopen mogelijk. Bovendien zijn door dat makkelijk demonteerbare karakter ook herstellingen of herstofferingen eenvoudig uit te voeren. Een hele verbetering wetende dat de recycleerbaarheid van traditioneel gestoffeerde meubels onbestaand is. Gestoffeerde meubels zijn normaal gezien, door het veelvuldig gebruik van nietjes en lijm, niet demonteerbaar en worden op het einde van hun levenscyclus integraal verbrand als grofvuil.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist