Ghyczy

Veelzijdig en sfeervol

De veelzijdigheid van Ghyczy
Een sfeervol geheel

Jong of oud, een klassieke of moderne smaak? Wie op zoek is naar een uniek interieurobject met een persoonlijke touch, komt al snel bij Ghyczy terecht. Alle ontwerpen zijn gebaseerd op oude vormentalen, die opnieuw zijn geïnterpreteerd. Hierdoor ontstaat een tijdloos design, waarmee een interieur gecreëerd kan worden, waarin iedereen zich thuis voelt. Ghyczy is fel tegen de huidige wegwerpcultuur en werkt uitsluitend met hoogwaardige, natuurlijke materialen, die een natuurlijke finish meekrijgen. Hierdoor blijft het natuurlijke karakter behouden. Ghyczy gelooft in het ontwerpen van producten met een blijvende waarde en een constructie die levenslange garantie biedt.


De Geschiedenis
Opgericht in 1971 van de architect Peter Ghyczy.
Als ondernemer en designer ontwikkelt hij zijn eigen ontwerpen in zijn eigen productie. Marketing en distributie maken ook onderdeel uit van de onderneming.
Gedebuteerd met een eigen beursstand op de IMM in Keulen in het jaar 1973. Een jaar later komt de doorbraak met de succesmodellen T09 en T14.
Citaat Peter Ghyczy : „geselecteerd wordt uit de evolutie van het eigen vocabulaire. Elk model maakt deel uit van deze ontwikkeling. Maar blijft autonoom en staat op zichzelf.“

De designer
Peter Ghyczy (* 1940 Budapest) begon zijn carrière aan het eind van de zestiger jaren als managing director van het legendarische Design Center van de firma Reuter.
Uit deze tijd komt het icoon de “garden egg chair”. Een stoel met een wereldwijde cultstatus en op genomen in diverse musea zoals het Vitra design museum en het victoria and Albert museum. Peter Ghyczy leeft sinds begin 70er jaren in Nederland waar hij ook zijn firma heeft opgericht.
Veel van zijn ontwerpen zijn gebaseerd op technische innovaties uit de industrie. De introductie van de Fischerplug heeft het ontwerp R03 tot stand gebracht. Een andere belangrijke ontdekking van Peter Ghyczy is de klem-voet techniek. Deze is mogelijk gemaakt door de verbeterde float-glasproductie technieken. Veel van zijn producten en technische oplossingen zijn van andere bedrijven en ontwerpers overgenomen of gekopieerd.

Individueel
De wens om producten te ontwerpen die afgestemd zijn op de individuele wensen van de consument, speelt een belangrijke centrale rol.

Design
In een tijdperk van massaproductie en waarin trends elkaar steeds sneller opvolgen, streeft GHYCZY naar duurzaamheid en continuïteit. GHYCZY ontwerpt en produceert een tijdloze kosmopolitische meubelcollectie, onbetwistbaar helder en formeel, met een balance in elegantie, schoonheid en modern – een collectie voor de kenner met gevoel voor het essentiële in het leven, waardering voor bijzondere objecten en van meubeldesign meer verwacht dan alleen maar modisch te zijn.
Nieuwe opvatting van klassieke vormen, indrukwerkende, hoogwaardige materialen en nauwkeurige ambacht werken samen om ieder onderdeel apart een unieke grandeur te geven. De karakteristieke combinaties van messing, aluminium, hout en roestvrijstaal met glas worden op maat en met de hand in Nederland gemaakt.

 

Kwaliteit
Meer dan 40 jaar ervaring in design, productie en distributie. We gebruiken voor onze producten alleen de beste grondstoffen, want alleen dan kan er een eindproduct ontstaan met een kwaliteit voor de volgende generatie.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.ghyczy.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist