geschiedenis Leolux

omschreven in boek 'Talenten'

Hoe ontwikkelde Leolux zich in 75 jaar tot Nederlands grootste designproducent? Het is nu te lezen in "Talenten", een boek over de geschiedenis van Leolux. Het boek is uitgebracht in het kader van het jubileum van de meubelfabrikant. Schrijver Harry de Groot deed ruim twee jaar onderzoek voor deze uitgave. "Talenten" is vanaf januari te koop via Leolux.De Groot schreef het boek over de geschiedenis van Leolux in opdracht van eigenaar Jeroen Sanders. In 11 hoofdstukken beschrijft hij het ontstaan en de groei van het bedrijf, dat in 1934 begon als de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek en dat in zeven decennia zou uitgroeien tot een van Europa's belangrijkste producenten van moderne meubelen. Harry de Groot beschrijft de Leolux geschiedenis vanuit historisch perspectief en raadpleegt een schat aan bronnen, waaronder het bedrijfsarchief, het kadaster en het gemeentearchief van de gemeente Venlo.

Inkijk
Het boek is zeer compleet in zijn beschrijving van het bedrijf: de historische achtergrond van de vestigingsplaats, de machtswisseling na de 2e Wereldoorlog, karakterschetsen van de oprichters en zelfs salarissen van de medewerkers in de vroege jaren. Het geeft een prachtig beeld van de ontstaansgeschiedenis. Daarnaast is het boek rijk geïllustreerd, zodat het een schitterende inkijk geeft in de Nederlandse mode- en meubelindustrie door de jaren heen. Door de thematische opzet zijn de hoofdstukken ook onafhankelijk van elkaar boeiend.

Bijbels
De titel Talenten verwijst zowel naar de economische kant van de groei die het bedrijf doormaakt als naar de sociale kant. Harry de Groot eert zo de oprichters die talent in de Bijbelse betekenis, het beste uit jezelf naar boven halen, stelden boven eigen gewin. De werkgemeenschap die ontstond uit deze visie op ondernemen, is kenmerkend voor Leolux door de jaren heen.

Design Academy
Schrijver Harry de Groot komt aan het eind van de jaren'50 bij Leolux in dienst als designer. Daar levert hij twee decennia (tot 1980) lang een belangrijke bijdrage aan de collecties en daarmee aan de groei van Leolux. In de jaren daarna is De Groot docent en coördinator aan de Design Academy Eindhoven. Vanaf 1997 verdiept hij zich in de geschiedenis van zijn woonplaats Venlo. Er verschijnen verschillende publicaties van zijn hand over dit thema.
Talenten is vanaf januari te koop voor

Aan te raden zijn ook de banken en fauteuils van Leolux

Kijk voor meer informatie op https://www.leolux.com.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Leolux?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist