Gealux

Roaring Twenties

Fashion, stijl en innovatie komen  fantastisch samen in deze Roaring Twenties collectie, bestaande uit diverse  fauteuils, banken  en tafels, die  Hugo de Ruiter voor Gealux heeft ontworpen.

Een nieuw jaar ’20 in een nieuw decennium , en daarmee een mooi jaar om nieuwe inhoud te geven aan uw woonwensen. De  samenleving en omgeving veranderen zeer snel en daarmee ook onze woonbehoeften.

Mensen worden niet kleiner, maar onze huizen wel. Er is vooral in stedelijke omgevingen een groot ruimtegebrek, huizen zijn duur en vooral voor jonge starters nog amper betaalbaar. Oplossingen worden gevonden in kleinere woningen. Compacte meubelen met een zeer goed zitcomfort en verantwoord materiaalgebruik zijn in deze Roaring collectie een antwoord op de vraag naar kleinere meubelen.

Musa

Musa is een compacte bankenserie met fauteuil. Musa is een botanische verzamelnaam voor bananenplanten- en bomen. Ik heb me laten inspireren door de manier waarop een bananenplant zijn opgerolde nieuwe bladeren ontvouwt. In de armleuning is dit goed te zien. Musa is lichtvoetig door zijn Italiaans ogende ranke onderstel. De bank staat wat hoger op zijn pootjes, dat zorgt voor een soort luchtigheid die ruimte geeft aan lucht en licht. De ronde belijning geeft een heerlijk comfort in fauteuil en banken. Je kan je heerlijk nestelen in het hoekje.
Opstaan is door de open voorzijde en de stevige arm aan de voorzijde ook voor mensen op gevorderde leeftijd  geen probleem.  Musa kan worden uitgevoerd in 2 bekledingen zoals op de beurs in Keulen. Leer aan de achterzijde en stof aan de binnenzijde kan in Ton sur Ton of meer contrasterende kleuren worden uitgevoerd. Een subtiele lederen bies zorgt voor een hoogwaardig detail.
De banken zijn er in 160, 190 en 220 cm. Op de beurs stond de bank van 190 cm.
Op de beurs heeft Gealux de nieuwe epoxykleur brons geïntroduceerd, o.a. te zien op het onderstel van Musa. 

Lipari

Lipari is een prachtige set salon- en bijzettafels in hoogwaardige materialen.
In diverse combinaties van vormen, materialen, maten en hoogtes kan je een modern woonlandschap creëren in jouw living. Je kan de set net zo groot of klein maken als jij wilt door creatief te kiezen uit alle mogelijkheden. Ik heb me tijdens mijn wandelingen in de Alpen laten inspireren door ruige rivierbeddingen waarin de grote rivierkeien zich heel natuurlijk stapelen en zo altijd een mooie en natuurlijke ordening creëren. Welke tafels je ook kiest en hoe je ze ook neerzet. De Lipari tafels staan altijd mooi in jouw zithoek. De houten omranding is in prachtig massief noten of Europees eiken gemaakt en de rand wordt afgewerkt in olie. Voor de binnenzijde van het blad kan je kiezen uit een gefineerd deel of uit een praktisch HPL in een steenachtige variant of in een variant die eruit ziet al geërodeerd metaal. Het onderstel is in gelaserd stripstaal in zwart, bruin of de nieuwe kleur brons. De tafels zijn leverbaar in diverse maten en in de hoogtes 28, 36 en 44 cm hoog. Het ronde bijzettafeltje van diameter 45 cm is er ook in 60 cm hoogte, handig naast een mooie relaxfauteuil.

 

Over designer Hugo de Ruiter (1959)
Meubelen beschouw ik als een derde huid. Net als bij goede kleding moeten meubelen goed zitten en bij je passen. Mijn meubelen zijn dynamisch in vorm en gebruik. Eenvoudig verstelbare componenten zorgen ervoor dat het meubel zich makkelijk aanpast aan de gebruiker en daarmee het dagelijks leven volgt. Van een moment voor jezelf tot een intiem samenzijn. Van actief zitcomfort overdag tot lui en lazy in de avond. Een tafel die overdag compact is, vergroot zich inventief en biedt 's avonds een gastvrij onthaal aan vrienden. Ik noem dat in mijn werk (E) Motion.

In mijn meubelontwerpen ben ik steeds op zoek naar zinvolle vernieuwingen. Ik vind tijdens mijn studies vaak non-conformistische oplossingen met opvallend functionele eigenschappen en een verrassende vormgeving. Goede voorbeelden hiervan zijn de DS 164 voor de Sede en de Wing voor Jori. Ik laat me inspireren door de natuur, kunst, architectuur en technologie, maar vooral door het leven zelf.

Op mijn 14e wilde ik kok worden of ontwerper. Mijn eerste sauzen waren soms klonterig en mijn eerste tafeltje was wat gammel. Passie en ambitie dreven mij voort. Ik kook nu niet onverdienstelijk voor vrienden en ik ontwerp al jaren voor internationale topmerken. Een zalm zwemt duizenden kilometers de oceaan over om zich voort te planten. Het kost een boom honderden jaren om uit te groeien tot volwassenheid. Het is mijn missie om met respect voor moeder aarde een goed en gezond gerecht te maken. Om een prachtige en duurzame tafel of stoel te creëren. 

Hugo de Ruiter design onderschrijft samen met zijn opdrachtgevers duurzame productiemethoden. Mijn meubelen worden stuk voor stuk door vakmensen gemaakt met oog voor kwaliteit. Niets is voor eeuwig, maar een vriend voor het leven proberen mijn ontwerpen wel te zijn.

Ik adviseer bedrijven met design, strategische en technische productontwikkeling, innovatie en designmanagement. Met meer dan 20 jaar ervaring in mijn eigen designstudio en 20 jaar ervaring als designer en designmanager bij Leolux ben ik de juiste gesprekspartner. Samen met producenten bouw ik bruggen naar innovatieve en duurzame oplossingen.

Kijk voor meer informatie op http://www.gealux.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Gealux?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist