Freistil bank 169

Chillen als een sultan

Als het oosten en westen ontspannen in een bank chillen, dan kan het eigenlijk alleen een freistil bank zijn. Sinds vijf jaar toont dit experimentele merk samen met het erfgoed van ROLF BENZ, dat “tegenovergestelden” zeer goed samen passen. Een stijlprincipe dat ook de succesvolle Duitse ontwerper Sebastian Herkner volgt. Voor zijn eerste optreden voor freistil heeft hij een bankprogramma ontworpen, dat op wonderbaarlijke wijze breekt met de huidige visuele conventies.

Freistil 169 is geïnspireerd op het idee van een oriëntaalse kiosk, een open paviljoen in parken en paleizen met royale zitjes. Vroeger waren deze kiosken plekken om te slenteren, te ontspannen, voor meditatie, elkaar te ontmoeten, voor familie, vriendschap en de liefde.

Freistil transporteert dit idee van de kiosk naar de 21e eeuw en creëert een plek van vitaliteit en rust, waarin op aangename wijze, zware en lichte, ronde en a-symmetrische, moderne en traditionele vormen met elkaar worden gecombineerd met als resultaat een nog nooit eerder vertoonde bank. Een nieuw spel van proporties.

Bijzonder en bijna provocerend is de hoge rug die naar boven taps toeloopt en aan de opstaande kragen uit de 19e eeuw herinnert. Aan de binnenkant enigszins schuin en hij kan in twee hoogtes worden uitgevoerd. Een opulente sfeer ontstaat door toepassing van verschillende luxe rug kussens, groot en klein, kleurrijk of neutraal, uni of met een patroon en natuurlijk ook de zeer comfortabele zitkussens.

Verbazingwekkend genoeg zweeft deze gehele heerlijke geborgenheid lichtjes boven de vloer, naar keuze op metalen of houten pootjes. Het zitraster uit brede en smalle elementen biedt plaats aan individueel samengestelde banken. Met een verbindend schuin zijgedeelte kan de hoge rug zelfs in de lagere hoogte doorlopen.

Liefdevolle ambachtelijke details zoals de biesnaad in het ruggedeelte en de bewerkelijke naden bij de kussens maken freistil 169 definitief een spannende plek voor insiders.

Als hommage aan het authentieke handwerk en de oriëntaalse inspiratie werden nieuwe kelims als kussenstoffen ontworpen. Met fris geïnterpreteerde klassieke patronen veranderen ze freistil 169 definitief in een sprookje uit 1001 nacht.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist