Ethnicraft bank

Ellipse

Voor z’n laatste nieuwe symfonie van naturel, finesse en tijdloosheid klopte Ethnicraft aan bij kunstenaar & designer Jacques Deneef. Die ontwierp Ellipse, een 3-seater met minimalistische curves en een maximum aan warmte en gezelligheid. Ontworpen als monovolume-sofa, maar met een lichtheid waarmee hij zowel met moderne als met klassieke ruimtes matcht. Een nieuwe lieveling met diepe zitting om heerlijk zachtjes in weg te zweven.

Van schets tot sofa
​In zijn eigen werk laat Jacques Deneef zich graag inspireren door musea, galerijen, verschillende materialen en architecturale volumes. Hij wordt gedreven door le mariage parfait tussen functionaliteit en schoonheid en vertaalde Ethnicrafts vraag naar een zitmeubel dan ook heel persoonlijk naar een object dat gedragen wordt door creativiteit en verbeelding. Deneef, die o.a. van 1996 tot 2003 ontwerper was bij het prestigieuze Delvaux, zette vanuit die visie de eerste lijnen van Ellipse op papier. Zijn voorliefde voor gebogen vormen paste hij voor Ellipse toe in de fraai afgebogen curve in de zitting en de rugleuning van de langwerpige sofa. De rugleuning loopt naadloos over in de armleuningen waardoor Ellipse bijna zichzelf, en de gast in de sofa, lijkt te omarmen.

Ellipse in close-up
Die generositeit en hartelijkheid is waar Deneef naar streefde: een sofa met veel plek voor gezelligheid. Daarom komt hij ook in twee verfijnde kleuren die passe-partout genoeg zijn om te versmelten met elke woonstijl. Oatmeal is een gestructureerde combo van crème, beige en wit. Ash gaat de humeurigere toer op met grijs- en bruintinten. Beide stoffen – exclusief voor Ethnicraft in België geweven – hebben dezelfde vuilafstotende eigenschap en zijn daardoor perfect bestand tegen kinderen en dagelijkse ongelukjes. Ellipse is esthetiek en luxe met beide voeten – of liever 4 poten – in het leven.

Een rijkelijkheid die we niet alleen in de materiaalkeuze vinden maar ook in het gebruiksgemak: Deneef ontwierp Ellipse met een extra diepe zitting zodat je je er zelfs met grote deco-kussens nog steeds even heerlijk weg van de wereld kan wanen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist