Dom van der Laan meubels

exclusieve kloostermeubels in Milaan

De exclusieve designmeubels van Dom van der Laan Meubeldesign zijn dit voorjaar te bewonderen in Milaan. Elk jaar staat Milaan in april een week in het teken van design. De meest spraakmakende designbeurs ‘Salone del Mobile’ vindt er plaats en daarbuiten zijn talloze inspirerende presentaties in ateliers en tijdelijke speciaal ingerichte ruimtes. Nieuwe designers, gevestigde namen, studenten en designliefhebbers zijn deze week in Milaan te vinden en dit jaar is dus ook Dom van der Laan Meubeldesign uit Breda hier te bewonderen.

De Salone del Mobile in Milaan is ‘s werelds belangrijkste design- en meubelbeurs. Elk jaar vormt deze beurs de start van het nieuwe designjaar.

Ventura Lambrate
Naast de Salone del Mobile zijn er veel inspirerende designpresentaties in Milaan. Ventura Lambrate is een van de nieuwe designdistricts in Milaan. In Ventura Lambrate ligt de nadruk op creativiteit, kwaliteit, experiment en inhoud. Met Ventura Lambrate worden publiek, professionals en pers uitgedaagd, door nieuwe ontwerpen, kwalitatieve presentaties en interessante tentoonstellingen van bekende namen uit de designwereld, maar ook nieuwe jonge ontwerpers en creatieve labels verrassen met bijzondere presentaties. De organisatoren van Ventura Lambrate maken elk jaar een selectie van ontwerpen die zij in een eigen ruimte tentoonstellen. De meubels van Dom van der Laan Meubeldesign zijn dit jaar onderdeel van deze Curators’ Choice.

Dom van der Laan: a real Dutch Designer
De houten kloostermeubels, ontworpen door de geroemde architect en Benedictijner Monnik Dom Hans van der Laan, worden gekenmerkt door de balans tussen Rust & Chaos. Binnen & Buiten. Natuur & Cultuur. Soberheid & Weelde. Design & Functionaliteit. Het is niet heel verwonderlijk dat juist deze meubels gekozen zijn tot Curators’ Choice van Ventura Lambrate. Dom van der Laan heeft in zijn leven een belangrijke rol vervuld in de geschiedenis van de Nederlandse architectuur. Hij bleek niet ontvankelijk voor de architectonische tijdsgeest van Rietveld en Berlage. Hij zocht zelf naar de essentie van de architectuur en vond daarop een antwoord in zijn ‘plastische getal’; een driedimensionale uitwerking van de gulden snede.
Dom van der Laan behoort tot de grootmeesters als Vitrivius, die erin geslaagd zijn een eigen theorie te ontwikkelen.

De Salone del Mobile en Ventura Lambrate vinden plaats in Milaan van 9 t/m 14 april 2013.

Authentieke en tijdloze collectie
De meubelcollectie van Dom van der Laan, die bestaat uit negen onderdelen, wordt helemaal met de hand vervaardigd door het productieatelier van Dom van der Laan Meubeldesign in Breda. Alle meubels worden gemaakt op basis van de oorspronkelijke tekeningen van Dom van der Laan. Het specifieke kleurengamma voor de meubels werd bepaald in overleg met kleurdeskundige van de Bossche School, Wim van Hooff, waarmee Van der Laan bij al zijn projecten heeft samengewerkt. De meubels zijn exclusief en worden op individuele bestelling geleverd.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist