De naam van dit model geeft de inspiratie van haar ontwerper Frederik Roijé al prijs: het grafische patroon refereert naar de constructie van ouderwetse houten tonnen. Barrell heeft meer dan één toepassing, want is te gebruiken als bijzettafel, extra zitplaats in de zithoek en bovendien is de hoogste maat te gebruiken als extra zitplek aan de eettafel.Frederik Roijé over Barrell:
‘Gefascineerd door de vorm en functie van vaten heb ik de Barrell ontworpen. Vroeger werden houten tonnen veelal gebruikt voor het vervoeren en opslaan van vloeistoffen. Ook in Nederland werden ze ook op grote schaal toegepast. Ik heb deze iconische vorm gevuld met heerlijk zacht schuim en vertaald naar een serie poefen. Het lijnenmotief refereert aan de houten duigen die door metalen ringen werden bijeengehouden. De
robuuste Barrells passen in elk interieur.’

Over Frederik Roijé:
Karakteristiek voor het werk van Frederik Roijé (1978) is het controversiële, de verrassing. Zijn originele ideeën leveren ontwerpen op die perfect passen in deze tijd. Frederik Roijé studeerde in 2001 af aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn stages doorliep hij bij prestigieuze designstudio’s van Piero Lissoni in Milaan en Marcel Wanders in Amsterdam. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen studio in interieur- en productdesign. Zijn werk is te zien in musea in onder meer New York, Praag, Milaan en Tokio. “Nieuwsgierigheid is mijn drijfveer. Ik ga voor objecten die het dagelijkse leven fijner maken. Het is mooi als je met de dingen waarmee je samenleeft een connectie hebt. Je gebruikt ze niet alleen, maar ze moeten je ook inspireren."

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist