Design met koevacht

Heinz Julen ontwerpt aaibare stoelen

De vraag naar werelds design in het interieur heeft een vertrouwde trend weer leven in geblazen, het gebruik van vachten en huiden. Resultaat: koevacht is terug van weggeweest! Interieurontwerper Heinz Julen raakte geïnspireerd en ontwierp een aantal aaibare stoelen waarbij het leer in de meest originele vorm gebruikt wordt.

Koevacht komt komend seizoen terug in vele vormen. Waar vroeger een koeienhuid op de vloer in de mode was wordt het vandaag de dag toegepast in diverse meubels. Interieurontwerper Heinz Julen verklaart: “Het minimalistische en industriële design dat de afgelopen jaren de trend zette wordt steeds hartelijker. Strak vormgegeven ontwerpen worden zachter door het gebruik van warme kleuren en materialen.”

Contrast in design
Met deze gedachte ontwierp Julen een aantal stoelen met koevacht. De bekleding geeft de meubels een aardse uitstraling en roept tegenstellingen op. Zo is het ruw en rauw maar toch ook warm en werelds. Dit soort tegenstellingen zijn typerend voor de Zwitserse ontwerper.
Heinz Julen creëerde de Double Pirmin Chair en de Focus Chair, beide stoer in vorm en materiaal. Het gebruik van RVS in combinatie met notenhout en koevacht maakt de meubels robuust, maar ook vriendelijk. De Vrony Beach Chair, naar het ontwerp van een alledaagse strandstoel, is sterk in eenvoud. De afwerking met koevacht geeft de stoel een bijzondere en luxe uitstraling.

Heinz Julen
De Zwitserse Heinz verwierf internationale bekendheid met het ontwerp van zijn iconische Cube Chair. Als architect rekende hij af met luxe maar saaie hotels in skioorden en als interieurontwerper geeft hij een nieuwe invulling aan een chique interieur. Zijn stijl is industrieel maar verfijnd, hij creëert vaak groot en robuust werk met oog voor detail. De met de hand gemaakte stoelen, banken en kroonluchters van Heinz Julen worden vervaardigd in een oud treinstation in Zermatt, de thuisbasis en inspiratiebron van Heinz. Enige tijd geleden opende hij in Amsterdam de Heinz Julen Brandstore, het officiële verkooppunt voor de Benelux.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist