Design Academy

Designstudenten bij Leolux geslaagd

In het voorjaar van 2010 werkten drie studenten van de Design Academy Eindhoven aan hun afstudeerproject bij designproducent Leolux. Frederique Hesp, Johanneke Procee en Susanne de Graef hebben in enkele maanden tijd hun eigen concept uitgewerkt tot een echt meubel. Met deze designs hebben zij onlangs succesvol de opleiding afgerond.Samenwerking Leolux en Design Academy
Leolux werkte al eerder met de Eindhovense designopleiding samen. Jaarlijks krijgen enkele studenten de gelegenheid om zich te storten op een project dat met interieurontwerp te maken heeft. Als "vriend van de Design Academy" bood Leolux voor de tweede keer een platform waarbij studenten hun ideeën uitwerkten in het Leolux team.

Geslaagd
De studenten maakten kennis met de mogelijkheden en de obstakels die komen kijken bij het realiseren van gebruiksproducten. Ondersteund door de experts van de afdeling productontwikkeling en docenten van de opleiding, werkten de studenten hun eigen concept uit tot een echt meubel. Het resultaat werd tijdens de expositie van examenwerkstukken in de Academy door Johanneke, Frederique en Susanne zelf gepresenteerd.

Podium
Bij Leolux vinden studenten een podium en ervaren de dagelijkse realiteit van het designvak. De vaak verfrissende inbreng van de studenten zorgt bovendien voor inspiratie en voor een nieuwe kijk op bestaande ideeën. De studenten deelden hun ervaringen via Leolux Twitter en via de weblog op de Leolux website.

Frisse ideeën
Een stage bij Leolux is voor de ontwerpstudenten een unieke gelegenheid om te ontdekken waar theorie en praktijk botsen. Als een van de weinige meubelmerken in Nederland heeft Leolux het hele productieproces in huis, van ontwikkeling en productie tot marketing en verkoop. De beste ideeën worden mogelijk door Leolux op de markt gebracht.

Project 2010
Frederique Hesp heeft, voor mensen met een specifieke zorgbehoefte, een meubel ontwikkeld dat moeiteloos een plek in een normaal interieur inneemt. Johanneke Procee stimuleert "powernapping" op de werkvloer en creëerde een eigentijdse "chaise longue booth". Tot slot tekende Susanne de Graef voor het laatste ontwerp. Een loveseat met doorgestikte grote kussens die verschillende warme zitmogelijkheden mogelijk maakt.

Aan te raden zijn ook de banken en fauteuils van Leolux

Kijk voor meer informatie op https://www.leolux.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Leolux?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist