Artifort stoelen

Apps

Een vierkante kubus met afgeronde hoeken alsof het een icoontje op je smartphone betreft. Ontworpen volgens de beste tradities van Artifort, vloeiend, tijdloos en comfortabel. Artifort is trots het eerste ontwerp van Richard Hutten voor Artifort te presenteren.Constructie

De Apps heeft een houten binnenframe. Het comfort wordt gewaarborgd door het gebruik van singels in de rug en een vernuftige zitting die het natuurlijke comfort van de dikke schuimlaag vergroot.Het is mogelijk de Apps in zowel duo- als unistoffering te laten stofferen en er is zowel een eenpersoons- (1.0) als een tweepersoonsversie (2.0) verkrijgbaar. Het tijdens Il Salone 2012 gepresenteerde model is een prototype, de Apps zal eind 2012 daadwerkelijk leverbaar zijn.

Richard Hutten zelf over ontwerpen voor Artifort:
Voor mij is Artifort een van de mooiste Nederlandse meubelbedrijven en behoort het tot ons Nationaal erfgoed. Toen ik gevraagd werd om iets voor Artifort te ontwerpen was dat een eer en een uitdaging. De kwaliteit van de ontwerpen uit met name de jaren zestig is erg hoog. Mijn streven was om dat niveau te evenaren. Door toedoen van Kho Liang Ie, die Harcourt en Paulin bij Artifort introduceerde, groeide Artifort wereldwijd in zeer korte tijd uit tot een toonaangevend merk. Mijn ambitie is om die gouden tijden te doen herleven.

Richard Hutten zelf over de Apps:
Van de drie genoemde ontwerpers was Kho Liang Ie de meest nuchtere en rechtlijnige, ook in zijn ontwerpen. Hier herken ik mij, als Nederlander, in. Tegelijkertijd kenmerken de designiconen van Artifort zich door vloeiende vormen. Dit heb ik gecombineerd in de Apps. Enerzijds een zeer eenvoudig en daardoor tijdloos ontwerp, anderzijds helemaal van nu door zijn vloeiende vormen en een hoofdvorm die afgeleid lijkt te zijn van de icoontjes op jesmartphone.

De ontwerper - Richard Hutten
Richard Hutten (1967 Zwollerkerspel, Nederland) studeerde in 1991 af aan de Academy Industrial Design in Eindhoven. In hetzelfde jaar startte hij zijn eigen designstudio, waarin hij werkte aan een verscheidenheid van projecten op het gebied van meubel-, product-, interieur- en tentoonstellingsdesign. Hij is één van Nederlands internationaal succesvolste designers en Artifort is dan ook erg trots op deze samenwerking.

Het merk - Artifort
Artifort ontstond 120 jaar geleden uit een Maastrichts stoffeerbedrijf en is door ambacht en innovatie uitgegroeid tot een grote naam in de meubelbranche. In de vorige eeuw werd door designers als Kho Liang Ie, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt de basis gelegd voor het succes van vandaag. De tijdloze ontwerpen van toen maken nog altijd deel uit van de collectie van nu, en ook de koers van Artifort wordt anno 2011 nog altijd bepaald door kwaliteit, tijdloos design, comfort en innovatie. De Reflex is daar weer een uitstekend voorbeeld van.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist