Artifort fauteuils en tafels

Cross base

In ere hersteld, de Tulip (the big one) met zijn originele kruisvoet. Ooit uit de gratie geraakt door de komst van de draaibare schijfvoet, nu weer in volle glorie te bewonderen. De kruisvoet van metalen strip oogt lichter en luchtiger dan de schijf en geeft de Tulip een elegante twist. Om de lijn te completeren, T 870, een charmant bijzettafeltje. Het past perfect bij de Tulip kruisvoet en verdient daarom opnieuw een plek in de Artifort-collectie.Designer
Tijdens een internationale meubelshow, georganiseerd door Kho Liang le, maakt Paulin (1927) veel indruk met een eigentijdse kuipfauteuil. Al snel na de show wordt hij freelance ontwerper voor Artifort. Het is de start van een lange en vruchtbare samenwerking. Zijn ontwerpen onderscheiden zich door de opvallende sculpturale vormgeving. Paulin wint er wereldwijd vele prijzen mee. Zijn werk blijkt tijdloos en tot de dag van vandaag modern en vooruitstrevend. Niet vorm om de vorm, maar toegepast ontwerp. Nog steeds voert Artifort in de vaste collectie vele van zijn ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig. Paulin's werk is te zien in musea over de hele wereld. Naast meubelen ontwierp hij ook de interieurs van de Franse presidenten Pompidou en Mitterand in het Elysée-paleis in Parijs. Op 13 juni 2009 is Pierre Paulin overleden in een ziekenhuis in Montpellier (Frankrijk). De Franse president Sarkozy sprak over hem als "hij die van design een kunst maaktte". In november 2009 kreeg Paulin postuum de Britse onderscheiding, Royal Designer for Industry (RDI) toegekend.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist