Artek stoelen

10- UNIT SYSTEM

Het Finse meubelbedrijf Artek introduceerde onlangs haar '10- UNIT SYSTEM' stoel, ook bekend onder de naam ‘One chair is enough'. Deze nieuwe stoel staat symbool voor innovatie op het gebied van materiaal, milieu en duurzaamheid. De stoel, naar ontwerp van de Japanse architect Shigeru Ban, is gemaakt van UPM ProFi hout plastic composiet, waardoor de beste combinatie van eigenschappen is ontstaan van houtvezels en plastic. De basis voor dit materiaal is gerecycled papier en plastic. De composiet is zeer sterk, UV bestendig en door de lage vochtabsorptie van het materiaal waterbestendig, waardoor de stoel uitermate geschikt is voor gebruik binnen en buiten.

10-UNIT system
Dit volledig modulaire systeem is gebaseerd op L-vormige onderdelen die op vele manieren kunnen worden gecombineerd, waardoor een stoel, een tafel of een bank ontstaat. Door het slimme en eenvoudige ontwerp is het zeer gemakkelijk de meubels te monteren en demonteren. De standaard kleuren van het 10-UNIT system zijn zwart en wit, andere kleuren zijn op aanvraag. Dit milieutechnisch duurzaam product kan worden afgebroken door verbranding of kan worden gerecycled. Alle materialen in het composiet zijn niet giftig. Het 10-UNIT system is gemaakt in samenwerking met de Finse papierfabrikant UPM.

Duurzaamheid, functionaliteit en lange levensduur zijn basiswaarden in een wereld waar de zorg voor het klimaat en natuurlijke bronnen aan de orde van de dag zijn. Artek doet geen concessies waar het gaat om haar vastbeslotenheid om experimentele en milieuvriendelijke hulpbronnen te onderzoeken. Artek combineert emotionele ‘ART' (kunst) en rationele ‘Technology' (Technologie) om zo tot synergie te komen en haar omgeving op sociaal vlak bewust te maken.

Het 10-UNIT System is volgens Frans Bruinsma, Benelux importeur van Artek, een product dat uitstekend past bij Artek. De hoekstenen van Artek's productontwikkeling zijn ethiek, esthetica en ecologie. Dit betekent een combinatie van hoge kwaliteit, tijdloos design en een sterke ontwerpideologie.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist