Velux lichtkoepels

daktoegangskoepel

In veel woningen waar op een plat dak lichtkoepels worden geplaatst, is tevens toegang tot het dak gewenst. Daarom heeft de VELUX Groep nu een daktoegangskoepel ontwikkeld, die net als de andere VELUX lichtkoepels voor daglicht en natuurlijk ventilatie zorgt en een uitstekende isolatiewaarde en geluidsreductie heeft. Daarnaast kan hij volledig worden opengezet, waarmee hij een permanente vrije doorgang naar het dak mogelijk maakt.

Daglicht en frisse lucht zijn essentieel voor ons welzijn. Aangezien we 90% van onze tijd doorbrengen in gebouwen, is het belangrijk dat we ook in die uren voldoende frisse lucht en daglicht krijgen, want een slecht binnenklimaat kan invloed hebben op onze fysieke en mentale gezondheid. Studies tonen aan dat daglicht en frisse lucht door het dak helpen om het binnenklimaat in een woning te verbeteren. De nieuwe VELUX daktoegangskoepel zorgt niet alleen hiervoor, maar verschaft met zijn opening van 60° tevens een veilige en permanente toegang tot daken die bijvoorbeeld leiden naar een dakterras.

Energiezuinig wooncomfort
De daktoegangskoepel is hetzelfde opgebouwd als de andere VELUX lichtkoepels. Het te openen deel bestaat uit een koepel en een gelaagde isolatieruit. Dit zorgt voor uitstekende isolatiewaarden en de beste reductie van regengeluid. Door het lift mechanisme is de daktoegangskoepel handmatig van binnenuit te openen. De speciaal ontwikkelde gasveren zitten verborgen in het kozijn, waardoor het uitzicht naar buiten vrij blijft. Om veiligheidsredenen vergrendelen de gasveren zich automatisch wanneer de daktoegangskoepel volledig geopend is. Dit voorkomt dat de koepel onverwacht dicht kan vallen. Bij het sluiten dragen de gasveren het gewicht van de koepel, zodat ook de veiligheid bij het naar binnen stappen is gegarandeerd.

De hoeveelheid daglicht dat binnen komt en de afwerkmogelijkheden zijn ook hetzelfde als bij de andere VELUX lichtkoepels. In gesloten toestand is zowel aan de binnen- als buitenzijde geen verschil met een vaste of elektrische lichtkoepel te zien. Hierdoor kunnen meerdere type koepels in één ruimte worden gecombineerd.

Verbeterd binnenklimaat
Gordijnen kunnen een effectieve bijdrage leveren aan het wooncomfort in huis en een verlaging van het energieverbruik. Om het hele jaar door het beste binnenklimaat te creëren, is het mogelijk om ook op de daktoegangskoepel het hele assortiment VELUX raamdecoratie voor lichtkoepels toe te passen. De Energie Comfort gordijnen zorgen voor verduistering, maar hebben ook een isolerende werking voor tijdens koudere winter dagen. ’s Zomers houdt de elektrische buitenzonwering op zonne-energie de zonnestralen tegen wat oververhitting in huis voorkomt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonwering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist