VELUX koepel gebogen glas

Archiproducts Design Award

De VELUX lichtkoepel met het innovatieve CurveTech™ design is bekroond met een prestigieuze Archiproducts Design Award in de categorie ‘building shell’. Het opvallende en vernieuwende design heeft daarmee internationale erkenning gekregen. De VELUX innovatie sleepte eerder ook een German Design award in de wacht in de categorie “Excellent Product Design / Building & Elements.

De nieuwste lichtkoepel van VELUX is de eerste ter wereld met gebogen edge-to-edge glas. De VELUX daglichtinnovatie is een elegante en innovatieve oplossing. Dankzij het gebogen ontwerp wordt regen van het glas afgevoerd, waardoor de lichtkoepel geschikt is voor volledig platte daken.“We zijn heel blij en trots dat we deze internationale designprijs hebben gewonnen met de koepel gebogen glas,” zegt Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie bij VELUX Nederland. “Archiproduct’s is een van de grootste informatie- en inspiratiebronnen op het gebied van architectuur en design. De waardering voor onze koepel gebogen glas is voor ons een kers op de taart van deze prachtige oplossing.”
Hoge kwaliteit en innovatief design Het bijzondere ontwerp van de VELUX koepel gebogen glas heeft de internationale jury van de Archiproducts Design Award 2017 doen besluiten de daglichtinnovatie een award in de categorie ‘building shell’ toe te kennen. De koepel gebogen glas scoorde uitmuntend op functionaliteit, innovatie en design voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen.

De Archiproducts Design Awards behoren tot de belangrijkste architectuurdesigncompetities ter wereld. Uit meer dan 600 producten van 300 merken verdeeld over 15 landen werd de VELUX koepel gebogen glas gekozen als winnaar. De jurycommissie bestond uit 40 internationale architectenkantoren, ’s werelds bekendste architectuurfotografen en het team van Archiproducts.

German Design Award De koepel gebogen glas viel ook bij de German Design Awards in de prijzen. Daar werd de innovatie bekroond in de categorie “Excellent Product Design / Building & Elements”. Elk jaar eert de German Design Award top-inzendingen met als doel: het ontdekken, presenteren en benadrukken van baanbrekende internationale designtrends.

“Deze lichtkoepel is een mijlpaal voor de plat dak-markt, zegt Jolanda de Gooijer, product group manager bij VELUX Nederland. “Het elegante design sluit naadloos aan op het dak, heeft uitstekende isolatiewaardes en een zeer hoge geluidsreductie. De koepel gebogen glas is inbraakwerend en komt in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Hiermee voldoet hij aan het Bouwbesluit 2018.”

Daarnaast laat de lichtkoepel een ongeëvenaarde hoeveelheid daglicht door en zorgt de elektrische variant voor goede ventilatie. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de mogelijkheid om eenvoudig raamdecoratie toe te passen. Door zonwering en verduisterende plisségordijnen toe te voegen creëer je in een handomdraai een prettig binnenklimaat.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist