Velux energiezuinige dakramen

zelfs toepasbaar in een iglo

Het nieuwste dakraam van de VELUX Groep is het meest energiezuinige dakraam ter wereld en kan daardoor zelfs tot aan de rand van het Arctisch gebied worden toegepast. Het VELUX Passiefhuis dakraam heeft vijf lagen beglazing en is uitgerust met ThermoTechnology isolatiemateriaal. Het dakraam wordt elektrisch aangestuurd door de zon en kan met de VELUX bedieningstablet eenvoudig worden geopend en gesloten.De ontwikkeling van het dakraam sluit aan bij de visie van de VELUX Groep. “Door de ervaring die we met onze modelwoningen hebben opgedaan blijkt dat we veel kunnen betekenen in de strijd tegen klimaatverandering door duurzaam te bouwen of renoveren," vertelt Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland. “Hierbij moet echter niet alleen aandacht zijn voor energiebesparing door isolatie. Om energieprestaties te verbeteren en een beter binnenklimaat te creëren moet tevens zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van natuurlijke hulpbronnen, zoals de zon en de wind. Ons nieuwe Passiefhuis dakraam combineert beiden aspecten.Het zorgt voor voldoende daglicht en verse lucht in huis, waarmee het binnenklimaat en wooncomfort van bewoners verbetert en is tegelijk het best isolerende dakraam ter wereld, wat zorgt voor een lager energieverbruik en dus kosten bespaart,” aldus Sombroek.

Energiebesparing met comfort behoud
Het Passiefhuis dakraam is een elektrisch vochtbestendig tuimelvenster met vijf lagen glas; drievoudige beglazing aan de buitenzijde en extra dubbele beglazing als voorzetruit aan de binnenzijde. Het dakraam wordt elektrisch aangestuurd door de zon en kan met de VELUX bedieningstablet eenvoudig worden geopend en gesloten. Voor meer wooncomfort kunnen op het dakraam VELUX raamdecoratie en rolluiken aangestuurd door zonne-energie worden gemonteerd.

Voor optimale verduistering kan tussen de drievoudige beglazing en de voorzetruit een verduisterend rolgordijn worden geplaatst. Om een optimaal binnenklimaat te behouden is er keuze uit een buitenzonwering of een rolluik om oververhitting in de zomermaanden tegen te gaan en in de wintermaanden bij te dragen aan de isolatie van het gebouw.

Altijd en overal meest optimale energiebalans creëren
Ondanks zijn vele kwaliteiten is het Passiefhuis dakraam niet voor alle situaties het meest geschikte dakraam om toe te passen. “De isolatiewaarde van het Passiefhuis dakraam is namelijk zó goed, dat hierdoor in de winter nauwelijks gebruik kan worden gemaakt van passieve zonnewarmte om kamers te verwarmen. Afhankelijk van de totale isolatie van de woning en de oriëntatie ten opzichte van de zon, zal de beste positie voor de dakramen en het meest energie-efficiënte type dakraam moeten worden gekozen. Hiervoor kunnen ook dakramen met driedubbelglas worden gekozen. Die hebben een hoge isolatiewaarde én laten daarnaast passieve zonnewarmte door. Maar in veel woningen zal een standaard energie-efficiënt VELUX dakraam van de nieuwe generatie met de beste energiebalans de beste keuze blijken te zijn. De nieuwe generatie biedt dus voor iedere situatie een passende oplossing,” besluit Sombroek.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist