Velux dakramen

Wit bepaalt het interieur beeld

Gebruiksgemak, comfort en energiezuinigheid zijn eigenschappen waar consumenten tegenwoordig scherp op letten bij de aankoop van producten. Maar ook het design en het aanzicht van een product zijn hierbij zeer belangrijk. Dat blijkt wel uit de verkoopaantallen van de nieuwe generatie VELUX dakramen in Nederland. Slechts 5% van de verkochte dakramen zijn nog maar blank afgelakt, terwijl de rest allemaal in de standaard witte kleur wordt verkocht.Uit marktonderzoek in 2012 bleek dat consumenten bij aanschaf van een nieuw dakraam de voorkeur gaven aan een kleur die meer aansluit op het interieur in huis, namelijk wit of crèmekleurig. Daarom besloot VELUX Nederland bij de introductie van de nieuwe generatie begin vorig jaar, alle dakramen standaard in een witte uitvoering te gaan leveren. En met succes. Veel klanten namen de voorkeurskleur van consumenten over. “We wisten uit onderzoek dat consumenten een voorkeur hadden voor een moderne ‘look and feel’ en liever witte dakramen in huis wilden, maar dat we na een jaar nog zo weinig blank afgelakte dakramen zouden verkopen hadden we nu ook weer niet verwacht,” aldus Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie van VELUX Nederland. “Na ruim 70 jaar blank gelakte grenenhouten dakramen te hebben geleverd, hadden we niet verwacht dat iedereen zo snel gewend zou zijn aan de nieuwe kleur dakramen. Maar in veel Nederlandse interieurs bepalen de wit afgelakte VELUX dakramen ondertussen het beeld,” aldus Langerak.

Blank afgelakte dakramen gewoon nog leverbaar

Toch zijn er nog steeds consumenten die gecharmeerd zijn van het authentieke blank afgelakte dakraam. Daarom is het ook nog steeds mogelijk de nieuwe generatie dakramen blank afgelakt te bestellen. “Vooral bij renovatieprojecten waarin ruimtes hun authenticiteit moeten behouden is behoefte aan dakramen met een klassieke uitstraling, maar wel met de isolatie-eigenschappen van vandaag. Door de toevoeging van ThermoTechnology isolatiemateriaal isoleert de nieuwe generatie VELUX dakramen wel 30 keer beter dan een oud dakraam en in bereikbare situaties kan worden gekozen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen® dakraam met geïntegreerd sluitwerk. De nieuwe generatie biedt dus voor iedere situatie een passende oplossing,” aldus Langerak.

Over de nieuwe generatie
De nieuwe generatie VELUX dakramen brengt energie-efficiëntie, daglicht en wooncomfort naar nieuwe en hogere niveaus en zorgt voor een eenvoudiger en slimmer montageproces. Met de introductie van de VELUX ThermoTechnology™ zijn de isolerende eigenschappen verbeterd en daarnaast is het glasoppervlak tot wel 18 procent vergroot. Dit levert gebouwen meer passieve zonnewarmtetoetreding op en bespaart daarmee energie. Al het door de VELUX Groep toegepaste hout in de nieuwe generatie is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, waarmee de dakramen FSC® of PEFC™ gecertificeerd zijn. Daarnaast is de nieuwe generatie onderworpen aan uitvoerige tests om ervoor te zorgen dat zij aan de hoge en strenge VELUX prestatie- en kwaliteitseisen voldoen.

Over VELUX Nederland
De VELUX Groep zorgt al meer dan 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak. Het productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonweringen, rolluiken en op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie. Door te zorgen voor daglicht en frisse lucht kunnen deze producten tevens een bijdrage leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met de bouw van modelwoningen heeft de VELUX Groep concreet aangetoond dat gebouwen energieneutraal kunnen zijn én een hoog wooncomfort en een goed binnenklimaat kunnen hebben, waarbij maximaal gebruik is gemaakt van de zon als duurzame energiebron.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist