Velux dakramen

verbouw zolder tot woonruimte


Driekwart van alle Nederlandse zolders fungeert voornamelijk als bergruimte. Met een gemiddelde hypotheekwaarde van 65.000 euro is dat een wel erg kostbaar ‘rommelhok’, zo blijkt uit een onderzoek onder huiseigenaren naar het gebruik en de beleving van de bovenste verdieping. Dit terwijl de zolder door daglicht toe te voegen eenvoudig kan worden omgetoverd tot een extra kamer om thuis te werken en files te vermijden.

 

 

“De meeste mensen beseffen niet hoeveel geld ze geïnvesteerd hebben in een tamelijk verwaarloosde ruimte,’’ stelt Michel Kalis commercieel directeur van dakvensterspecialist VELUX, dat met USP Marketing Consultancy het onderzoek heeft uitgevoerd. De financiële malaise maakt dat veel mensen voorzichtiger zijn met verhuisplannen. Van de huiseigenaren die van plan zijn binnen vijf jaar te verhuizen, heeft twaalf procent de verhuizing uitgesteld. Men kiest nu eerder voor een verbouwing of verfraaiing van zijn huidige woning. Bij die ingreep zou meer gedacht moeten worden aan de zolder. De gemiddelde oppervlakte van een Nederlandse zolder is 31 m2 en prima in te richten als extra woonruimte. Uit het onderzoek blijkt tevens dat huiseigenaren een werkkamer op zolder zien als een goede mogelijkheid om thuis te werken en files te vermijden.

 

Waardevermeerdering

Maar liefst 70 procent van de Nederlandse zolders met een stahoogte van minimaal 2.50 meter, wordt vooral voor opslag gebruikt. Uit onderzoek van Marktplaats.nl blijkt dat er op zolders gemiddeld voor zevenhonderd euro aan rommel ligt opgeslagen. Kalis: “Dit geld kun je gebruiken om een deel van je verbouwing te financieren. Met eenvoudige ingrepen kun je de zolder al een stuk leefbaarder maken. Alleen meer daglicht en een betere ventilatie verhogen het woongenot al. Door de verdieping om te toveren tot een werk-, speel- of, slaapkamer, is minder behoefte om te verhuizen en wint de woning aan waarde. Een ongebruikte zolder wordt normaal door makelaars bij woningtaxaties voor slechts een derde van de vierkante meterprijs meegerekend. Met een volwaardige woonruimte kan de zolder dus twee derde meer waard worden. Bij de gemiddelde Nederlandse vierkante meterprijs van 2.104 euro is dat een waardevermeerdering van 43.000 euro.”


Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist