Solatube daglichtsytemen

SolaMaster series


Techcomlight brengt vanaf april 2009 de nieuwe Solatube® 750 DS daglichtsystemen op de markt in de Benelux. De bekende Solatube systemen brengen het daglicht via een lichtbuis naar elke gewenste binnenruimte. De lichtopbrengst van deze nieuwe Solatube SolaMaster verdubbelt door de nieuwe Raybender 3000® Technology.

De Raybender techniek is nu voor het eerst toegepast in een 53 cm lichtkoepel. Hierdoor wordt het laag-invallend daglicht beter benut om de lichtopbrengst te verhogen. De laag-invallende lichtstralen, die de lichtkoepel ongebruikt zouden verlaten, worden de lichtbuis ingekaatst. Het rendement tijdens ochtend- en middaguren wordt bijna verdubbeld.

Bijzonder is dat dit systeem ook bovenin de koepel is aangebracht om overvloedig zonlicht af te kaatsen. Dit effect treedt alleen op als de zon zomers haar hoogste stand heeft bereikt. Op deze manier wordt overbelichting in de binnenruimte voorkomen.

Meer licht betekent ook meer warmte, maar niet bij de nieuwe Solatube 750 DS. Het systeem is met een dubbele lichtkoepel uitgevoerd, en heeft daarom uitstekende isolerende eigenschappen. Met een U-waarde van 0,55 en een ZTa-waarde van 0,20.

In magazijnen, kantoren, klaslokalen, showrooms, overal kan het Solatube daglichtsysteem in zowel nieuwe als bestaande situaties worden geplaatst. De besparing op de kosten voor verlichting en klimaatbeheersing zijn aanzienlijk. Dat verlaagt natuurlijk ook de EPC-waarde van een gebouw. Op de aanschaf- en installatiekosten kunnen bedrijven de EIA-regeling (Energie Investeringsaftrek) toepassen.

De Solatube daglichtsystemen kunnen in alle platdak en hellend-dak situaties worden toegepast. Wijzigingen in de dakconstructie zijn niet nodig. De lichtbuis heeft een ingenieuze draairing en kan daarmee moeiteloos in een hoek van 0-30º gezet worden. Een complete set is geschikt voor een dakpakket van 70 cm. Extra verlengstukken maken het mogelijk een afstand van ruim 10 m te overbruggen. Nieuw is ook het spectaculaire bochtstuk om traploos elke hoek tussen 0-90º te maken. Met al deze mogelijkheden kan het systeem obstakels in de dakconstructie moeiteloos passeren.  

De originele Solatube systemen worden door Techcomlight in Ederveen (Gld.) vanuit de Verenigde Staten geïmporteerd. Techcomlight zet zich in voor een goede informatievoorziening aan de consument, architect en aannemer. Techcomlight heeft kwaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel staan en levert het product daarom via de professionele bouwmaterialenhandel.

Kijk voor meer informatie op: www.solatube.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Solatube daglichtsysteem?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist