Je oude zolder leefbaar maken

Zo doe je dat!

Heb jij een oude rommelzolder en wil je daar eigenlijk iets anders van maken? Het kan ontzettend tof zijn om van je oude zolder een slaapkamer of speelzolder voor de kinderen te maken. Maar de meeste oude zolders hebben wel wat aanpassingen nodig willen ze een beetje leefbaar zijn. Wij helpen je in dit artikel op weg.

Voldoende lichtDe meeste oude zolders zijn vrij donker. Om een ruimte leefbaar te maken moet er voldoende daglicht binnenkomen. Waarschijnlijk zul je een paar extra ramen moeten installeren. Wat dacht je van een mooie dakkapel of velux dakramen bij dakraamconcurrent.nl. Laat je begeleiden door een specialist, deze kan je helpen bij de hoogte van de ramen of de kapellen. Twijfel je over de hoeveelheid en de grootte van de ramen die je nodig hebt? Ga ervanuit dat je voor een fijne leefervaring een kwart van het vloeroppervlakte aan raamoppervlakte nodig hebt.

Isoleren
De meeste oude zolders zijn misschien een beetje geïsoleerd, maar absoluut niet zo goed als de rest van het huis. Voor een fijne leefervaring is goede isolatie wel noodzakelijk. Op een zolder heb je waarschijnlijk dakisolatie nodig. Dat is makkelijk, want dit kan vanaf de binnenkant aangebracht worden. Ga uit van een isolatielaag van 13 centimeter. Mocht het dak al deels geïsoleerd zijn, vul de bestaande isolatielaag dan aan tot het een dikte van 13 centimeter heeft.

Een trap
Een leefbare zolder moet niet bereikbaar zijn met dat krakkemikkige oude laddertje dat er nu staat. Als er nog geen fatsoenlijke trap naar jouw zolder leidt moet deze er dus komen. Handige Harries kunnen wellicht zelf een mooie trap maken, maar het is een zeer tijdrovende klus dus het is toch het beste om dit aan een gecertificeerd timmerman over te laten. Een nieuwe trap kost je tussen de 1500 en 2000 euro.

Vochtvrij maken
Oude zolders zijn vaak ontzettend vochtig. Dat leeft niet heel prettig en bovendien kan daardoor schimmel ontstaan. Laat de zolder dus goed ventileren om hem vochtvrij te maken. Mocht goede isolatie en het openzetten van de ramen niet voldoende helpen, kan een vochtverwijderaar helpen. Van een oude smerige rommelzolder kan dus prima een mooie nieuwe slaapkamer of speelkamer voor de kinderen gemaakt worden. Zorg voor voldoende ramen, isoleer je dak, bouw een stevige, veilige en mooie trap en zorg dat je zolder weer vochtvrij is. Dan kun jij op de bovenste verdieping van je dak heerlijk leven.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist