Een dakkapel laten plaatsen

deze kosten zijn hieraan verbonden

Veel mensen kiezen ervoor om een dakkapel te laten plaatsen. Of je het nou laat plaatsen bij je nieuwe woning of bij je huidige woning, een dakkapel is een mooie toevoeging aan je huis. Het zorgt ervoor dat een kamer een stuk ruimer is, en dat voor een betaalbare prijs. Natuurlijk verschillen de prijzen behoorlijk. Zo hangt het er onder andere van af wat voor soort dakkapel je kiest. Wil je ook een dakkapel laten plaatsen maar wil je eerste weten wat de kosten hiervan zijn? Wij geven je graag wat meer informatie.

Soort materiaal voor je dakkapel
Een grote factor in de prijs voor je dakkapel is het materiaal dat er gebruikt wordt. Wanneer je een dakkapel wilt, kun je kiezen voor een houten, kunststof of polyester dakkapel. Om een voorbeeld te geven van deze kosten kijken we even naar wat het kost om een dakkapel te laten plaatsen van 2,5 meter breed.

- Een houten dakkapel kost gemiddeld rond de 3250 euro.
- Een kunststof dakkapel kost gemiddeld rond de 3750 euro.
- Een polyester dakkapel kost gemiddeld rond de 4500 euro.

Daarnaast zijn er nog de arbeidskosten voor het plaatsen van een dakkapel. Hier zul je van te voren goed naar moeten informeren. Er zijn namelijk bedrijven die de kosten voor het plaatsen al hebben verwerkt in de prijs maar er zijn ook bedrijven waarbij dit bedrag nog extra erbij komt. Voor een goede en betaalbare dakkapel kun je bijvoorbeeld terecht bij PUUR kozijn.

De prijsopbouw
Het laten plaatsen van een dakkapel is natuurlijk uit meerdere kosten opgebouwd. Naast de kosten voor het dakkapel zelf heb je ook te maken met arbeidskosten. Over het algemeen zijn de kosten als volgt opgebouwd.

- 50% is voor het materiaal van de dakkapel
- 25% is voor de arbeidskosten
- 20% is voor de kozijnen
- 5% is voor de afvoer.

Extra opties voor je dakkapel
Naast de kosten voor je dakkapel heb je vaak ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor extra opties. Hierbij kun je zelf kiezen wat je nodig hebt. Meestal zijn deze extra kosten een paar honderd euro. Je kunt hierbij denken aan een hor om insecten tegen te houden of misschien wil je wel rolluiken of een ventilatie rooster. Informeer van te voren naar deze opties en de extra kosten hiervan zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk hier goed over na, sommige extra opties kun je later nog laten plaatsen maar er zijn ook dingen die direct met het plaatsen van de dakkapel gemonteerd moeten worden. Het zou zonde zijn als je hier te laat mee bent en het niet meer mogelijk is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist