Zo verbeter je de isolatiewaarde van je woning

investeer in isolatie

Bij de aankoop of verbouwing van een woning speelt duurzaamheid een steeds bepalender rol. Niet in de minste plaats door de korting die verschillende hypotheekverstrekkers op hun rente bieden bij woningen met een groen energielabel. Investeren in een verbetering van de isolatiewaarde van een woning levert daarbij een lager energieverbruik op, wat je maandelijks terugziet in de vaste lasten. Er zijn verschillende manieren om de isolatie in huis te verbeteren. Dit artikel zoomt in op de mogelijkheden die je hebt. 

Kijk ook eens naar de combinatie van een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen. Er zijn verschillende organisaties die je antwoord geven op de vraag: wat leveren zonnepanelen op bij de montage hiervan op mijn dak? Uit onderzoek blijkt dat circa 70 procent van de Nederlandse daken geschikt is voor het gebruik van zonnepanelen. Houd bij de combinatie met een warmtepomp rekening met het feit, dat woningen met een lage isolatiewaarde vaak niet geschikt zijn voor zo’n hybride warmtepomp. De warmtepomp schakelt al snel over op de cv-ketel in zo’n geval. 

Investeren in een verbetering van de isolatie 
Een relatief simpele aanpassing is het isoleren van de spouwmuur, wanneer dit niet eerder gedaan is. De spouwmuurisolatie voorkomt dat er warme lucht van binnen naar buiten stroomt, evenals dat er koude lucht vanuit de muur de woning binnenkomt. Ook het isoleren van de vloer, door hier een isolerende laag op aan te brengen aan de onderzijde kan een optie zijn. Gebruik je de kruipruimte helemaal niet? Kijk in dat geval naar de mogelijkheid om deze dicht te laten storten. Het helpt optrekkende kou tegen te gaan. Daarbij neemt het risico op optrekkend vocht af met het afdichten van de kruipruimte. 

HR++-ruiten in de woning laten plaatsen 
Naast de mogelijkheid om de spouwmuur en vloer te laten isoleren, kan het vervangen van ruiten bijdragen aan het verbeteren van de isolatiewaarde. Kies voor HR++-isolatieglas in huis. Deze ruiten hebben een lage U-waarde, wat aangeeft dat er relatief weinig warme lucht van binnen naar buiten zal stromen. Let er hierbij op dat de isolerende werking van ruiten niet uitsluitend afhankelijk is van de ruit zelf. Ook het type kozijn wat je gebruikt speelt hierin mee. Kies bij voorkeur voor kunststof kozijnen met een lage Ug-waarde. Kunststof helpt de woning niet alleen beter te isoleren, maar is daarbij een hele duurzame keuze. Het materiaal heeft maar weinig onderhoud nodig en gaat lang mee. Door te kiezen voor kunststof met een houtnerf, lijkt het materiaal net van echt hout gemaakt te zijn. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist