Zo maak je jouw woning af

kleuren, ramen en kozijnen

Tijdens een verbouwing zijn er veel dingen waar je aan moeten denken. Welke kleur kies je voor de muur? Welke deurknoppen wil je? en wat zijn de beste raamkozijnen?  In deze blog gaan we bespreken met welke aspecten je je droomhuis kunt maken.

De kleur van de muren

Voor de kleuren van je muren zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Voor een opfrisbeurt kan er een kleurrijk kleurtje op de muur komen, maar wanneer er genoeg balans is kan er gekeken worden naar natuurlijke tinten. Door gebruik te maken van natuurlijke tinten zorgt het voor een warme uitstraling en rust. Als je kiest voor natuurlijke tinten, kun je ervoor kiezen om met kleurrijke accessoires meer kleur aan je interieur toe te voegen. Door gebruik te maken van kleurrijke accessoires kun je deze sneller wisselen dan een kleur aan de muur. 

Ramen en kozijnen

Net als de vormgeving van je huis kunnen de ramen ook bepalend zijn voor de uitstraling van je huis. Het is tenslotte de manier om natuurlijk licht in je huis te krijgen. Maar hoe bepaal je welk soort ramen goed bij je huis past? En welke formaten hiervoor het beste zijn? Daarnaast kan de kleur ook de sfeer beïnvloeden. Raadzaam is om bij huizen in de buurt te kijken en hier inspiratie op te doen. De kleur wit is wel ten sterkste af te raden, aangezien de weerkaatsing ervan pijn aan je ogen kan doen. Ook kunnen kleuren in de schaduw anders overkomen dan met licht. Let hier goed op tijdens het kiezen van een kleur. Op 't Hoog Moergestel heeft een aanbieding voor al je ramen en geeft je hierover professioneel advies. Het kan namelijk aardig lastig zijn om een keuze te maken tussen welk soort kozijnen het beste bij je ramen en woning passen.

Raambekleding

Net als de ramen en kleuren van de muren kunnen de gordijnen ook een bepaalde sfeer creëren in een ruimte. Hierbij is het ook belangrijk om dit goed af te stemmen met jouw meubels. In de meeste gevallen kunnen je gordijnen op maat worden gemaakt. Daarnaast heb je nog de keuze tussen rol-, over- en vouwgordijnen. Waar rolgordijnen meestal in standaard kleuren worden verkocht, heb je bij overgordijnen meer keuze wat betreft kleur. Je kunt zelfs kiezen voor een overgordijn met een leuk motief erop.

Om je droomhuis helemaal af te maken, zijn er bepaalde kleuren waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de kleuren op de muur, maar ook de kleurkeuze van de raamkozijnen. Daarnaast is het ook goed om de gordijnen af te stemmen op de kleur van de muren en kozijnen. Op deze manier zorg je dat het één mooi geheel wordt bij elkaar. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist