Zo maak je een veilige, ruime kinderkamer op zolder

Plaats een dakkapel op zolder

Is er een baby op komst of worden de kinderen groter en krijgen ze behoefte aan meer ruimte? Je denkt dan al snel aan verhuizen, maar op zolder is er vaak enorm veel (ongebruikte) ruimte. Ideaal voor een kinderkamer! We geven je graag een aantal handige tips om van de verbouwing een succes te maken. Zo win je bijvoorbeeld veel licht en ruimte door een dakkapel op zolder te plaatsen en kun je schuine wanden optimaal benutten met een gave bedstee!

1. Zorg voor voldoende licht en ruimte met een dakkapel op zolder

De zolder is vaak een donkere ruimte waar - in de meeste gevallen - alleen een klein dakraampje aanwezig is. Gelukkig kun je dit eenvoudig oplossen door een dakkapel op zolder te laten plaatsen. Zo krijg je niet alleen meer daglicht binnen, maar er ook een flinke hoeveelheid ruimte bij. En tegenwoordig is een dakkapel op zolder plaatsen al binnen één dag gepiept. Er bestaan namelijk kant-en-klare geprefabriceerde dakkapellen, waardoor de montage binnen enkele uren afgerond kan worden. Zo zit je maar kort in de rommel, ben je minder afhankelijk van de weersomstandigheden en heb je nauwelijks geluidsoverlast. Hoe fijn is dat?

2. Maak een fijne verdeling met een dakkapel op zolder

Heb je een dakkapel op zolder geplaatst, dan is het tijd om een goede kamerindeling te maken. Een kind gebruikt zijn slaapkamer niet alleen om te slapen, maar ook om te spelen. Zorg dat je samen met jouw kind bespreekt wat hij of zij het liefste wil in de slaapkamer. Een kind dat graag op bed leest, zal het bed misschien het liefst onder het raam willen, terwijl een kind dat graag tekent daar misschien liever een bureau wil. Tip: schuine wanden zijn ideaal om een bedstee tegenaan te bouwen! Veel kinderen zullen dit geweldig vinden. Heeft jouw zolder zichtbare houten balken? Deze zijn ideaal voor het ophangen van een schommel.

3. Isoleer de zolder goed

De zolder is vaak de warmste ruimte in het huis. Vooral in de zomer kan het tropisch heet worden. Goede isolatie is daarom een must. Kies je voor een dakkapel op zolder, dan wordt deze geplaatst met hoge kwaliteit isolatiemateriaal, waarmee je al winst creëert. Woon je in een oudere woning? Dan is het verstandig om ook de rest van het dak opnieuw te isoleren. Een idee kan ook zijn om een airco te installeren, zodat jouw kind in de zomer altijd in een koele ruimte kan spelen en slapen.

4. Creëer extra opbergruimte met schotten onder de dakkapel op zolder

Een kinderkamer op zolder is natuurlijk erg leuk, maar waar moeten alle spullen die daar lagen dan naartoe? Knieschotten onder het schuine dak of onder de dakkapel op zolder zijn hiervoor de perfecte oplossing. Zo kun je alsnog je kerstversiering, koffers en fotoalbums van vroeger veilig en uit het zicht opbergen.

5. Veiligheid staat op één

Als je kind naar zolder verhuisd, is het natuurlijk belangrijk dat de ruimte veilig is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het trapgat wordt afgeschermd met een traphekje en dat er veiligheidssloten op de ramen van de dakkapel op zolder zitten. Zo kun je als ouder zijnde je kind met een gerust hart achterlaten op de kamer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist