Zelf een tegelvloer leggen

of toch liever een vakman?

Een tegelvloer leggen zorgt voor een frisse uitstraling van de badkamer. Vaak leg je tegels wanneer de huidige badkamer van een woning niet (meer) aansluit op je wensen of omdat je toe bent aan iets nieuws. Wanneer je de vloer gaat leggen, is het belangrijk dat je goed weet wat je doet. Door middel van deze tips leg jij binnen een mum van tijd een prachtige tegelvloer!

Tip 1: Zorg voor genoeg tegels

Wanneer je een tegelvloer gaat leggen, is het heel belangrijk dat je genoeg tegels in huis hebt. Dit doe je door de ruimte waar je de tegels gaat leggen, goed op te meten. Is je ruimte bijvoorbeeld 2 bij 3 meter, dan heb je 6 vierkante meter aan tegels nodig. Houd rekening met een marge van 10% en zorg dat je dit extra hebt aan tegels. In het geval van de ruimte van 2 bij 3 meter, zorg je dus dat je 6,6 vierkante meter aan tegels hebt. Deze marge houd je voor het geval je een tegel verkeerd snijdt of er een tegel stuk uit de doos komt.

Tip 2: Begin in de hoek

Wanneer je een tegelvloer gaat liggen, is het belangrijk om in een hoek te beginnen. Meet of de hoek 90 graden is en daar kun je het beste met tegelen beginnen. Begin met een hele of halve tegel, afhankelijk van het patroon dat je wilt leggen. Heb je vierkante tegels? Dan begin je met een hele tegel. Wanneer je rechthoekige tegels hebt, kun je net als bakstenen gaan leggen. Tegels snijd je met behulp van een winkelhaak en tegelsnijder of een multitool. Laat je adviseren in de winkel waar je de tegels koopt of verdiep je in het materiaal waar de tegels van zijn gemaakt. Zo kom je er het beste achter hoe je de tegels het beste op maat kunt maken. 

Tip 3: Zorg voor een vlakke en schone ondergrond

De ondergrond van de tegelvloer dient vlak en schoon te zijn. Het klinkt logisch, maar toch is dit een zeer belangrijke stap. Het is belangrijk dat de vloer schoon en vlak is, omdat tegels anders later gemakkelijk kunnen loslaten. Dat is natuurlijk niet wat je wil! De ondergrond maak je schoon door middel van een flinke poetsbeurt. Door middel van een waterpas kun je meten of de ondergrond vlak is. Vul putjes op en kijk of je uitstekende gedeelten kunt egaliseren. Wellicht zou je een ongelijke vloer kunnen (laten) egaliseren. Pas wanneer de vloer vlak is, kun je tegels gaan leggen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist