Zelf badkamer verbouwen

Zelf badkamer verbouwen

Let op een praktische indeling

Wil jij een nieuwe badkamer? Door zelf de badkamer te verbouwen kun je al met een klein budget je badkamer een hele nieuwe look geven. Creƫer bijvoorbeeld een wellnessbadkamer met de uitstraling van een echte hamam, of ga voor een moderne witte badkamer met mooie houten details. Met onderstaande tips kun jij zelf je badkamer verbouwen.

Maak een duidelijke plattegrond

Voordat je van start gaat met de badkamerinrichting en al allerlei tegeltjes, sanitair en badkameraccessoires gaat bestellen, is het belangrijk om eerst een goede plattegrond te maken. Hierdoor weet je welk sanitair je kwijt kunt, waar dit moet komen te staan en hoeveel tegels je moet bestellen voor de wanden en de vloer. Bestel vervolgens de benodigde materialen en hou rekening met de levertijden. Je wilt niet te vroeg beginnen met het verwijderen van het oude sanitair, want als jouw nieuwe badkuip pas over een week geleverd wordt moet je douchen bij de buren. Als je niet van plan bent om alles zelf te doen moet je op tijd een afspraak maken met de loodgieter of aannemer. De agenda's van vaklui zitten vaak overvol. Mocht er iets mis gaan tijdens het doe-het-zelven met waterschade tot gevolg kun je, bij eigen schuld, meestal geen beroep doen op de opstalverzekering. Dus het valt aan te raden om een beroep te doen op een vakman.

Praktische indeling van je nieuwe badkamer

De goedkoopste en makkelijkste oplossing als je nieuw sanitair wilt plaatsen is om de indeling van je oude badkamer over te nemen. Zo hoef je niet allerlei leidingwerk te verleggen voor het verbouwen van de badkamer. Let hierbij ook op het koppelsysteem om lekkage te voorkomen. Het toilet moet als eerste geplaatst worden, vanwege de grote afvoerpijp. Vaak staat deze tegen een buitenmuur. Vervolgens kun je gaan schuiven met de wastafel, de douche en eventueel een ligbad. Deze onderdelen hebben doorgaans een kleine afvoerbuis,

waardoor er veel mogelijkheden zijn. Het valt aan te raden om het sanitair tegen de muur te plaatsen omdat dit een mooi ruimtelijk effect geeft.

Badkameraccessoires shoppen

Als je klaar bent met de verbouwing is het tijd voor de inrichting. Met de juiste badkameraccessoires kun je de badkamer helemaal de sfeer geven die je wilt. Van leuke zeephouders tot wasmanden en handdoekhaken. Met de kleinste details maak je de look van jouw badkamer helemaal af. Niet alleen zorgen de juiste accessoires ervoor dat de sfeer in de badkamer klopt, deze maken het ook persoonlijk. Zet bijvoorbeeld een paar heerlijk geurende geurkaarsen neer en kies voor een hippe hangplant naast de spiegel. Als je de ruimte hebt is het ook erg leuk om een hippe badkamerkruk of een klein bijzettafeltje neer te zetten. Deze kun je gebruiken om je verzorgingsproducten op te stallen of als tijdschriftentafeltje inzetten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist