Woningwaarde laten stijgen met deze tips

renoveren

Ga je binnenkort of in de toekomst je woning verkopen? Of vind je het in algemene zin belangrijk dat de waarde van je woning zo goed mogelijk blijft? Dit kun je op verschillende manieren realiseren. Met de juiste aanpassingen aan je woning gaat de waarde zelfs omhoog. Lees verder voor tips.

Renoveer de badkamer

De badkamer speelt een belangrijke rol. Als potentiële kopers namelijk niet meer zelf de badkamer hoeven te verbouwen na aankoop, kan de keuze sneller op jouw woning vallen. Ook kun je een hogere prijs voor de woning vragen. Veel huizen worden verkocht met een oude badkamer erin. Door de badkamer op te knappen, kies je dus zeker voor een extra voordeel. Knap de badkamer in een neutrale stijl op, zodat veel mensen de ruimte mooi vinden. Ga onder andere op zoek naar een passend badkamermeubel wit. Dat past in iedere badkamer. Kies zoveel mogelijk voor moderne designs, maar dan met een tijdloos randje. Zo kan die badkamer immers nog jaren mee. Een ander geliefd onderdeel van de ruimte? Plaats een inloopdouche met een strakke douchewand in de badkamer. Ook een bad is voor sommige kijkers een grote plus, maar dit moet maar net passen in de badkamer. Voorkom immers ook weer dat de ruimte propvol staat, in een poging om aan alle voordelen te voldoen.

Renoveer de keuken

Potentiële kopers kijken niet alleen naar de badkamer, maar ook zeker naar de keuken. Je kunt er daarom ook aan denken om de keuken te renoveren. Plaats er nieuwe keukenkastjes, vervang het aanrechtblad voor een modern exemplaar. Neem ook meteen moderne apparatuur in de keuken op, van koelkast tot oven. Als alles netjes is ingebouwd, is dat een extra voordeel. De moderne keuken oogt immers strak, zonder poespas. Pak tevens het tegelwerk mee, achter het aanrechtblad. Het lijkt een detail, maar kan juist die finishing touch zijn om de keuken nog meer te laten stralen.

Woning verduurzamen

Duurzame woningen zijn in trek. Maar voor kopers kan het best wat werk zijn om na de aankoop van het huis ook nog eens zelf met de verduurzaming aan de slag te gaan. Dit kun jij dus alvast doen! Een woning isoleren is een ideale manier om een woning te verduurzamen. Vloer-, muur- of dakisolatie: er zijn meerdere onderdelen om aan te denken. Als je zelf handig bent, is het al helemaal slim om dit te realiseren. Of laat anders een professional het werk uitvoeren. Je kunt je woning ook verduurzamen met het plaatsen van nieuwe ramen of een energiezuinig verwarmingssysteem. Ook de plaatsing van zonnepanelen op het dak is goed te realiseren en maakt het huis duurzamer. Ga na wat in jouw woning haalbaar is.

Slimme woning

Ook slimme woningen zijn geliefd op de markt, voorzien van innovatieve technologieën. Installeer bijvoorbeeld een slimme thermostaat. Sommige kopers zijn op zoek naar een woning met een ingebouwd beveiligingssysteem, dat je alvast kunt realiseren. Of denk meer aan de details, zoals een slimme deurbel. Het telt allemaal mee bij de waarde van de woning.

Aanzicht van de woning

Kijk tot slot ook kritisch naar de woning aan de buitenkant. Daarmee bedoelen we met name het aanzicht van de woning. Ziet de woning er mooi uit, zoals je ervoor staat? Dit kun je zien als een belangrijke eerste indruk. Dat niet alleen, potentiële kopers hechten er ook waarde aan dat de woning er fraai uitziet in de straat. Hier haalt men immers een bepaalde trots uit. Schilder bijvoorbeeld de gevel of de kozijnen, plaats een nieuwe voordeur en onderhoud de (voor)tuin. Is er een hekwerk aan de rand van de woning? Werk dit ook netjes bij, evenals het pad dat naar de voordeur leidt. Zo creëer je meteen een huiselijk gevoel, voor iedereen die het huis voor de eerste keer komt bekijken.

Zorg er in algemene zin voor dat je woning in een goede, nette staat is. Een goed onderhouden huis doet het immers beter op de markt. En op de bovenstaande tips kun je daarbij extra letten. Succes met de verkoop!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist