Wat er nodig is voor een goed verwarmde woning

Wat dacht je van het plaatsen van een verwarming ventilator?

Nu de koude maanden er weer aankomen, is het hebben van een goed verwarmde woning een must. Natuurlijk is het fijn om met zijn allen onder een grote deken met een warme kop chocolademelk op de bank te zitten, maar is het net zo belangrijk dat de basis goed is. Hoe zorg jij ervoor dat jij de winter in gaat met een goed verwarmde woning?

Een goed geïsoleerde woning

Allereerst is het belangrijk dat jouw woning goed geïsoleerd is, wat kan op verschillende manieren. Zo kan je ervoor kiezen om alle ramen te vervangen voor dubbel glas wanneer dit nog niet het geval is. Daarnaast is het belangrijk om je te richten op de mate van isolatie van wanden, vloeren en dak en is het van belang dat alle gaten en kieren op de juiste manier gedicht zijn. Alleen op deze manier zorg je ervoor dat de warmte in huis blijft en de kou buiten de deur. Uiteraard begrijpen wij dat dit in sommige gevallen best een ingrijpende en kostbare beslissing kan zijn. Vandaar dat we je graag ook een andere tip geven, namelijk het plaatsen van een radiator ventilator, ook wel een verwarming ventilator genoemd.

Een radiator ventilator

Hoe werkt een radiator ventilator en wat is het precies? Eigenlijk is een radiator ventilator heel simpel en is het precies wat de naam zegt - een ventilator die je op de radiator plaatst. Door de radiator ventilator middels magneten te klemmen tussen de radiator, wordt het proces van warme lucht die opstijgt versneld. Op deze manier wordt de ruimte niet alleen sneller opgewarmd, maar kan je na een tijdje zelfs de radiator lager zetten. Een verwarming mét radiator ventilator geeft namelijk bij een lagere temperatuur evenveel warmte af als een verwarming zónder deze radiator. Het is dus eigenlijk een investering die je er binnen de kortste keren alweer uit hebt, met als bonus dat jouw energiekosten ook nog eens dalen. Kortom, win-win.

Zorg voor een goede basis

Uiteraard is de aanschaf van een radiator ventilator (volgens ons) een goede keuze, maar is het allerbelangrijkste dat de basis goed op orde is. Uiteindelijk kan je de ruimte wel sneller en beter verwarmen, maar als deze binnen no-time weer ontsnapt heb je hier natuurlijk niets aan. Een goede mate van isolatie is dus het allerbelangrijkste. Vind je alle voorgaande punten te ingrijpend of kostbaar, kan je ook op andere manier de warmte goed binnenhouden. Zo kun je jouw gordijnen overdag altijd open houden zodat de warmte binnenkomt en zodra het buiten donker wordt ze sluiten om de warmte ook daadwerkelijk binnen te houden. Ook kan je erop letten dat er geen grote meubels voor de verwarming staan zodat de warmte zich vrij kan verspreiden en kan je deuren van ruimtes die niet gebruikt worden dichthouden. Tenslotte kan je ook kiezen voor wat extra gezelligheid tijdens de wintermaanden en kaarsjes branden. Geeft nét dat beetje meer warmte en zorgt ervoor dat je wellicht wat dichter tegen elkaar aankruipt. Gezelligheid (en warmte) gegarandeerd!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist