Wanneer gebruik je een kantplank

kantplanken op maat

Bij het verbouwen van je woning kom je vanzelf de kozijnen en de deurposten tegen. Als je zover bent dan kom je er ook al vrij snel achter dat je dan ook met metselwerk te maken zal krijgen. Dit metselwerk is te beperken als je gebruik zou gaan maken van kantplanken. Wat zijn kantplanken dan precies en wanneer en waar ga je deze gebruiken? Wat zijn de voordelen van het plaatsen van kantplanken? Lees alles over het gebruiken van kantelplanken in deze blog. 

Wat is een kantelplank? 

Een kantplank is een plank van beton. Deze plank wordt vaak gebruikt om onder een deurpost of kozijn te plaatsen. Met het plaatsen van deze planken is het mogelijk om tot wel 5 rijen aan metselwerk te vervangen. Dit scheelt een hoop tijd en geld bij het opknappen van je huis. 

Wat zijn de voordelen van kantelplanken? 

Het gebruiken van kantelplanken heeft verschillende voordelen. Een van de voordelen is dat het tijd en geld uitspaart als het gaat om de duur en de kosten van de verbouwing. 5 lagen metselen duurt langer dan het aanleggen van een kantplank. Dit maakt het leggen van een kantplank meteen ook een stuk goedkoper.

Daarnaast is het gemaakt van een licht materiaal en is het makkelijk te verwerken. Je kan ze helemaal op maat laten maken en als je ze gaat gebruiken kun je ze plaatsen in mortel. Daarnaast zijn ze heel makkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Het geeft een luxe uitstraling aan je huis. Als je het helemaal goed wil doen, dan gebruik je in de tuin opsluitbanden en terras tegels van hetzelfde beton, hiermee geef je de tuin de uitstraling een geheel met het huis te zijn. 

De isolerende werking van kantplanken

Kantplanken hebben een isolerende werking. Wanneer je deze lagen zou metselen zou je nog met steenwol in de weer moeten om alles geïsoleerd te krijgen. Het is dan ook veel makkelijker en sneller om gebruik te maken van de geïsoleerde kantplanken die er te krijgen zijn.

Kantplank op maat

Het is mogelijk om de kantplank die je nodig hebt helemaal op maat te laten maken. Zo kan je de lengte en de hoogte doorgeven. Dan weet je zeker dat je een kantplank hebt die er precies in past. Daarnaast zou je kunnen kiezen voor de betonkleur kantplank, of voor de antracietkleur kantplank.

Met de keuze voor antraciet geef je je huis een hele andere sfeer mee dan wanneer je zou kiezen voor de klassieke betonnen kantplank. Het is natuurlijk heel persoonlijk welke kantplank het best bij jou en jouw huis zou kunnen passen. 

Kantplank met of zonder dorpel

Er zijn twee soorten kantplanken, die met dorpel en die zonder dorpel. Afhankelijk van wat je zou willen zou je tussen beide moeten kiezen. Met de kantelplank met dorpel kan je de hoogte in bouwen. Zo kan je er een andere kantelplank in klikken. Bij een kantelplank zonder dorpel is dat allemaal niet mogelijk en kan je alleen het hele gebeuren er mee afwerken. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist