Waarom kiezen voor een kurken plafond?

De voordelen op een rij

Als het gaat om het inrichten en comfortabel maken van je huis, zijn er talloze keuzes te maken. Een fijne bank, goed bed, gezellige gordijnen en goede isolatie. Een aspect dat daarbij nogal eens over het hoofd wordt gezien, is het plafond. Natuurlijk kun je het plafond gewoon standaard wit schilderen, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Zo kun je het bijvoorbeeld bekleden met kurk en dat heeft heel veel voordelen! In dit artikel vertellen we je daar meer over. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om voor een kurken plafond te kiezen als je bezig bent om meer comfort in huis te creëren.

1. Geluidsisolatie:

Kurk staat bekend om zijn uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Het absorbeert geluidsgolven en vermindert zo de hoeveelheid echo in een kamer. Daardoor heeft het een zeer positief effect op de akoestiek van een ruimte. Een kurk plafond is dus ideaal in kamers waar je graag geniet van rust en stilte, zoals in de slaapkamer of studeerkamer. Ook als je een modern huis hebt met een strak interieur, waar het vaak een beetje galmt, is kurk erg fijn. Zonder dat je met wollige kleden of gordijnen aan de slag hoeft te gaan, kun je toch de akoestiek verbeteren en een wat warmere sfeer krijgen. Zo houdt je het toch strak en modern terwijl je het tegelijkertijd warm en sfeervol maakt.

2. Thermische isolatie: 

Die warmere sfeer is overigens niet alleen gevoelsmatig, maar ook echt een feit. Naast geluidsisolatie biedt kurk namelijk ook goede thermische isolatie-eigenschappen. Het helpt, nog beter dan vloerkleden en gordijnen, om warmteverlies tegen te gaan in de winter en houdt de ruimte koeler tijdens warme zomers. Dit zorgt dus voor lagere energiekosten en een aangenamer binnenklimaat. Op termijn kun je dus ook je investering terugwinnen.

3. Milieuvriendelijk: 

Kurk is een natuurlijk en zeer duurzaam materiaal. Het wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik en na het oogsten groeit die schors gewoon weer aan. Dit maakt kurk een hernieuwbare bron en draagt bij aan het behoud van bossen. Bovendien worden er bij de productie van kurk geen schadelijke chemicaliën gebruikt, wat goed is voor zowel het milieu als de gezondheid. Kortom, de perfecte keuze wanneer je jouw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wil houden. 

4. Brandwerendheid:

Je zou het misschien niet verwachten omdat het eigenlijk een soort hout is, maar kurk heeft van nature brandvertragende eigenschappen. Dat is een zeer belangrijk aspect voor producten die in huis worden gebruikt, vooral voor grote oppervlakken. Het is dus een veilige keuze is voor je plafond. Bij een beginnende brand zal kurk niet snel vlam vatten, waardoor er meer tijd is om te blussen en erger te voorkomen. En als het toch gaat branden, verspreidt het geen giftige dampen.

5. Erg mooi:

Naast alle praktische voordelen is een kurken plafond ook gewoon erg mooi en heel veelzijdig. Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen, kijk maar eens op Kurk24. Het materiaal kan eenvoudig worden geschilderd in elke gewenste kleur of patroon, waardoor je veel vrijheid hebt om je persoonlijke stijl tot uiting te brengen.

6. Eenvoudige installatie: 

Een ander voordeel van kurken plafonds is dat ze relatief eenvoudig te installeren zijn. Ze kunnen direct op bestaande plafonds worden bevestigd met behulp van lijm of nagels, waardoor je tijd en geld bespaart op arbeidskosten. Je hoeft dus echt niet twee rechterhanden te hebben om het zelf aan te kunnen brengen en dat maakt het ook weer voordeliger.

7. Onderhoudsvriendelijk: 

Kurken plafonds zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen weinig onderhoud. Gewoon af en toe stofzuigen of afstoffen is al voldoende. Wist je dat kurk van nature bestand is tegen schimmels en bacteriën? Het is dus ook nog eens een hygiënische keuze, ook en vooral voor mensen met allergieën. Heb jij last van huisstofmijt allergie of een andere vorm van allergie, dan hoef je dus niet alles glad te houden in huis, zodat het goed te reinigen is. Met kurk krijg je hetzelfde knusse effect als met vloerkleden of gordijnen, maar dan zonder dat het een allergische reactie kan veroorzaken.

Kortom, een kurken plafond is een goede optie als je jouw huis gezellig en comfortabel wilt maken. Het zorgt voor rust, een fijne binnentemperatuur, het is veilig en milieuvriendelijk. Kurk kun je overigens op meerdere manieren gebruiken in huis. Ook op de muur of op de vloer bijvoorbeeld. Daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit en is het eenvoudig te installeren en onderhouden. Kurk voegt warmte en gezelligheid toe en maakt je interieur stijlvol en uitnodigend. Bovendien draagt het bij aan een comfortabeler en gezonder binnenklimaat.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist