Waarom je gevel bekleden

met kunststof rabatdelen?

Wie denkt dat alle kunststof gevelbekleding hetzelfde is, heeft het mis. Je kunt namelijk uit allerlei varianten kiezen. Wanneer je op zoek gaat naar kunststof gevelbekleding, kom je vast en zeker ook rabatdelen van dit materiaal tegen. Voordat je rabatdelen koopt, wil je eerst weten waarom je juist voor kunststof rabatdelen kiest. Wij zetten hieronder een aantal redenen op een rijtje.

Schilderen is verleden tijd
Als we het over rabatdelen hebben, denken veel mensen al snel aan hout. Wanneer je de gevel van jouw huis hier vroeger mee wilde bekleden, deed je dit namelijk met houten rabatdelen. Vandaag de dag kiezen mensen steeds vaker voor kunststof rabatdelen. Dit komt onder meer doordat schilderen verleden tijd is als je voor dit materiaal kiest. Kunststof is namelijk kleurvast en dat geldt niet voor hout. Hierdoor moet je hout meestal eens in de vijf jaar schilderen.

Regelmatig schoonmaken is voldoende
Kies je voor kunststof rabatdelen? Dan hoef je hier sowieso weinig naar om te kijken. Kunststof is namelijk een praktisch onderhoudsarm materiaal. Dit komt vooral door de manier waarop het geproduceerd wordt en is afgewerkt. Om de uitstraling van kunststof gevelbekleding te behouden, is het in principe voldoende om het tweemaal per jaar schoon te maken. Dit kan met warm water en een sopje.

Zowel met houtnerf als mat
Of je jouw huis nou karakter wilt geven of een strakke, trendy uitstraling nastreeft, kunststof rabatdelen bieden in beide situaties uitkomst. Hoe dit kan? Doordat deze gevelbekleding zowel met houtnerf als mat verkrijgbaar is. Wie groot voorstander is van de warme uitstraling van hout, kiest voor kunststof rabatdelen met houtnerf. Wil je jouw woning een trendy uitstraling geven? Dan bieden matte, kunststof rabatdelen uitkomst.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Voordat je voor kunststof rabatdelen kiest, ben je vast en zeker benieuwd of dit iets voor jouw woning is. De kans dat dit het geval is, is vrij groot. Waarom? Omdat rabatdelen van kunststof verkrijgbaar zijn in talloze kleuren. Hierdoor kun je rabatdelen niet alleen gebruiken voor een nieuwbouwwoning, maar ook bij renovatie van een bestaande woning. Er is immers altijd wel een kleur te vinden die aansluit bij de andere kleuren die terugkeren.

Makkelijk te monteren
Een laatste reden om voor kunststof rabatdelen te kiezen, is omdat je ze eenvoudig op jouw gevel kunt monteren. Dit komt vooral doordat kunststof rabatdelen aan de onderzijde voorzien zijn van een groef en aan de bovenzijde een geschulpte rand hebben. Hierdoor kun je ze makkelijk in elkaar schuiven. Extra bijkomstigheid is dat je ze onzichtbaar aan de ondergrond kunt bevestigen. Doordat je de rabatdelen in elkaar kunt schuiven, kun je ze in principe zelf monteren. Lijkt het je niet verstandig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Besteed dit dan uit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist